Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 413

Asociatia Obsteasca Alianta intre generatii din Falesti - la aniversare



Asociatia Obsteasca "ALIANTA ÎNTRE GENERATII" din orasul Falesti - la un deceniu de activitate

 

isi aduna prietenii la o analiza a succeselor si insucceselor, trasind noi perspective, proiecte, activitati in beneficiul copiilor si tinerilor din satele Marandeni, Chetris, Bocsa, Izvoare si orasul Falesti.

Spiritul inovativ si intreprinzator pe care «ALIANTA ÎNTRE GENERATII» il incurajeaza prin copiii si tinerii care participa la programele derulate este remarcabil, dat fiind faptul ca activitatile sunt bine pregatite, riguros si ingenios selectate, motivate, deschise spre interculturalitate, dornice sa experimenteze o alta cultura organizationala si deschise sa priveasca lumea din alte perspective.

Mai putin intimplator, AO "Alianta intre generatii" isi aduna prietenii la o aniversare, asigurindu-si o vitalitate de invidiat, dar si o componenta calitativa a membrilor sai. Printre membrii sai fondatori, numele domnului profesor Ion Scutelnic este de notorietate, iar aceasta calitate este alimentata de aderarea a doi oameni de afaceri - Dumitru Trocin si Mihai Sincu, a profesoarei Oxana Tiron, inginerului Ion Mosanu, a primarului de Izvoare - Eugenia Moisei.

Capacitatea de dezvoltare a organizatiei se manifesta in crearea de filiale in localitatile rurale - AO "Smaranda" din Marandeni (presedinte Silvia Ignat), AO "Zodiac" din Bocsa (presedinte Ana Mihalachi), AO "Solaris" din satul Chetris (presedinte Mariana Cumpanici).

A adunat 10 ani de activitate, proiecte inedite, stagiuni, instruiri, participari, parteneriate. Momente de rezonanta au devenit Festivalul Sanselor Tale desfasurat in satul de frontiera Chetris (Falesti), Concursul de pictura "Petrica Grusca" cu participare internationala, crearea galeriei virtuale de pictura pe http://www.artsfalesti.ucoz.com/,

Remarcabile colaborari si parteneriate cu Asociatia Obsteasca "Pro Cooperare Regionala" (m. Balti), Asociatia Voluntarii Normalisti din Iasi (presedinte D-l Sebastian Alexandru), Fundatia de Securitate Comunitara Iasi (director executiv Laura Albu), Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (presedinte Gabriela Achihai), participari in cadrul Aliantei ONG-urilor active in domeniul protectiei copilului si familiei din Republica Moldova, Aliantei Centrelor Comunitare de Acces la Instruire si Informatie din Moldova.

Indiscutabil, multe dintre activitatile noastre se datoreaza sustinerii financiare venite din partea Fundatiei Soros-Moldova, Fundatiei Elvetiene HEKS-Moldova, Agentiei Canadiene pentru Dezvoltare Internationala, REC-Moldova, Programul PASET sustinut financiar de Oficiul Bancii Mondiale din Moldova si UNICEF-Moldova, Programul DFID al Regatului Unit al Irlandei de Nord si Marii Britanii.

Cunoscute fiind programele pe care organizatia le desfasoara si prin intermediul caruia un numar impunator de persoane au beneficiat de serviciile organizatiei, apreciem intotdeauna experienta de munca si experienta culturala pe care o promoveaza organizatia ca fiind deosebita si de calitate.

 

Gheorghe Sova,

presedinte