Directoarea desemnată a Liceului Teoretic „Dante Aligheri” a picat „testul” comunicării eficiente cu profesorii şi părinţii elevilor



Grupul de Inițiativă Reprezentativ al Părinților

 din Liceul Teoretic ”Dante Aligheri”

Comunicat de Presă

20.04.2016, Chișinău – Directoarea desemnată a Liceului Teoretic „Dante Aligheri” a picat „testul” comunicării eficiente cu profesorii şi părinţii elevilor.

Pe data de 19 aprilie 2016, în incinta Liceului Teoretic „Dante Aligheri”, corpul didactic şi părinţii elevilor, pentru prima dată, s-au întâlnit cu directoarea desemnată, Rodica Guţu. Chiar dacă începutul a fost unul promiţător, directoarea desemnată anunţând că este gata să asculte şi să afle care sunt nemulţumirile vizavi de persoana sa, finalul conflictului a rămas nescris.

La întrebările profesorilor despre încălcările de procedură atât în cazul concursului pentru funcţia de director, cât şi în cazul atestării doamnei într-o altă instituţie decât cea în care a activat, Rodica Guţu a pasat responsabilitatea către Ministerul Educaţiei şi alte instituţii abilitate. Totuşi, fiind solicitată de către profesoara de istorie să facă un mic exerciţiu de empatie cu viitorul colectiv în care vrea să activeze şi să spună cum s-ar fi simţit şi acţionat ea, ştiind că acele încălcări de regulament există, doamna Guţu nu a reuşit empatizarea, aplicând solicitantei eticheta ”sunteţi negativă”.

Menţionăm faptul că, pe data de 18 aprilie 2016, ora 18:00, în curtea Liceului Teoretic „Dante Aligheri”, la solicitarea Grupului de Iniţiativă Reprezentativ al Părinţilor, a fost organizată adunarea generală a părinţilor,  în cadrul căreia au fost colectate 959 de semnături  în susţinerea petiţiei adresată Ministerului Educaţiei, Primăriei mun. Chişinău, DGETS şi altor instituţii de stat, prin care părinţii liceului se declară solidari cu profesorii de la Liceul „Dante Alighieri”.CEREM medierea şi soluţionarea conflictului prin demisia de onoare a dnei Rodica Guţu din funcţie, pentru continuarea armonioasă a procesului de studii al copiilor noştri” – susţin părinţii semnatari ai petiţiei.

Pentru informații suplimentare:                                                                                Evelina Parasca, tel.069835427