Tinerii spun „DA” Participării



1448898362 dsc 80491448898372 dsc 8057La data de 30 noiembrie 2015, în incinta Universității de Stat din Comrat, APDAF „SUCCES” a organizat evenimentul: „Prelegere publică deschisă cu genericul: Importanța participării tinerilor la viața publică”.

În cadrul sesiunii publice deschise au fost prezentate bunele practici și exemple în vederea cooperării, construirii unui dialog și toleranță reciprocă față de problemele de nivel local, precum și să motiveze atitudini participative în comunități.

Tinerii au abordat subiectele precum: Ce presupune participarea? De ce ar trebui să fim activi? Cum participarea poate contribui la dezvoltarea personală? Etc. La fel, în cadrul activității au fost prezentate practici de succes și rezultatele atinse în cadrul proiectului: „Promovarea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare comunitară în zonele rurale din Găgăuzia”.

„Prin intermediul acestor evenimente aflăm că totuși multe lucruri se întîmplă și se schimbă în societate, pentru că sunt oameni care acționează. Că totul depinde de autorități, numai într-o anumită măsură este adevărat. De fapt, singuri ne organizăm viața, iar atunci când vom începe să lucrăm cu primării, și structuri similare, ne declarăm și zicem că avem nevoie de ceva”, a declarat Carolina Buiucli, studentă Universitatea de Stat din Comrat.

Evenimentul a întrunit circa 100 de persoane și factori de interes, precum studenți, profesori, reprezentanți ai celor 5 grupuri de inițiativă , ONG-uri de profil și mass-media.

Activitatea face parte din cadrul proiectului: „Promovarea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare comunitară în zonele rurale din Găgăuzia” susținut de Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei în cadrul Programului Transition, implementat de APDAF „SUCCES”, în parteneriat cu Caritas Republica Cehă.