Proiect: Ești prietenul meu real? lasă netul fii alături!

Distribuie prietenilor:


    Duminică, 15 noiembrie 2015, în scuarul G. Vieru, din or. Ungheni și în alte zeci de localități ai țării noastre care au trimis poze adeverind desfășurarea evenimentului printre care și satele:
r-nul Călărași - Bravicea, Peticeni și Temeliuți  inclusiv or. Călărași;
r-nul Ungheni - Morenii Noi, Pârlița, Dănuțeni;
r-nul Hâncești - Cioara și Lăpușna;
r-nul Nisporeni - Soltănești;
r-nul Sângerei - Vrănești;
r-nul Rezina - Șoldănești;
și multe alte localități, unde tinerii au fost provocați de ideea: Ești prietenul meu real? lasă netul fii alături! Această inițiativă a tinerilor se desfășoară deja al treilea an de către tinerii voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova și crește în proporții de incadrare a tinerilor în el. Sânt mulți tineri care s-au dat provocării și acest lucru îl vedem din participarea tinerilor la inițiativă. Fiecare tânăr a petrecut timpul în felul său, dar toți sau încadrat în parametri adică: 

 

  • să lăsăm internetul un pic și să ieșim la aer liber;
  • să vedem care sânt prietenii noștri reali, pe viu, nu doar pe rețelele de socializare;
  • să ne simțim bine în sânul naturii sau activități sportive;
  • să facem prieteni noi cu care pe viitor să discutăm și colaborăm; 
Tinerii au văzut diferit acest eveniment și vedem aceasta din diversitatea activităților în poze, unii tineri sau întâlnit la meci de footbal între echipe raionale, alții din sat, etc. Cel mai de amploare a fost activitatea celor din or. Ungheni unde voluntarii în scuarul G. Vieru au desfășurat mai multe activități. Președintele asociației, prot. Vadim Corostinschi a ținut un discurs despre pericolul pierderii noastre ca identitate pe rețelele de socializare și pierderea realității, de aceea este benefic ca cu prietenii noștri să facem activități fie și de voluntariat.
 
Voluntarii din s. Bravicea r-nul Călărași în frunte cu prot. Rostislav Țâmbal, au creat o competiție la volei la care tinerii au primit și premii, de aceasta socotim că ei au îndeplinit cel mai bine parametrii proiectului și de aceea tânărul care a adus această inițiativă va primi un maiou din partea asociației noastre. Ceilați tineri care au trimis poze adeverind participarea la proiect vor primi câte o insignă ATOM pe magnet. Câștigătorii deja o să fie anunțați și se va discuta cum o să ridice premiile.
 
Credem că inițiativa tinerilor voluntari a Asociației TInerilor Ortodocși din Moldova a trezit conștiița participanților de a valorifica valorile cele autentice.
 
Pentru mai multă informație accesați: Asociației TInerilor Ortodocși din Moldova
 
 

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet