“Stabilirea și implementarea Obiectivelor țintă în cadrul Protocolului privind Apa și Sanitația în Republica Moldova”



Șirul de activități din cadrul proiectului  “Stabilirea și implementarea Obiectivelor  țintă în cadrul Protocolului privind Apa și Sanitația în Republica Moldova” continuă cu desfășurarea a 3 ședințe, precum :

 

10 Noiembrie - ședința grupului consultativ care are scopul de a analiza rezultatele inițiale cu referință la Norme și Standarde pentru sistemele mici de aprovizionare cu apă și sanitație. Astfel, vor fi puse în discuție: Codul de practică ce ține de zonele umede construite; Codul de practică pentru construcția toaletelor EcoSan; Amendamente și schimbări propuse corelate cu SNiPs; Reglementări suplimentare necesare pentru a îmbunătăți  SSWSS în Moldova. Ședința va avea loc în incinta Ministerului Mediului al Republicii Moldova.

12 Noiembrie - reuniunea a șasea a Comitetului de Coordonare a proiectului «Implementarea obiectivelor în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova». Ședința va revizui progresele în implementarea rezultatelor proiectului, având în vedere finalizarea acestuia, identificarea acțiunilor ulterioare și trasarea următoarelor etape pentru finalizarea proiectului.

13 Noiembrie - ședința Actorilor parteneri din cadrul proiectului «Implementarea obiectivelor în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova» și ședința a 22-a a Dialogul de Politici Naționale EUWI în domeniul Politicii de Apă, care are drept scop reunirea ambelor Comitete Directoare, precum și alte instituții active din sectorul de apă în RM. Vor fi prezentate principalele rezultate și realizări ale activităților desfășurate în 2015. Participanții la ședință vor discuta activitățile de  viitor  în cadrul ambelor procese.  Actorii interesați vor fi invitați să prezinte inițiativele lor aferente vis a vis de agenda pentru Dezvoltare Durabilă în domeniul apă și sanitație.

Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova este implementat de către Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa (CEE-ONU), Geneva, Elveția, Asociația „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM).

Obiectivul principal al proiectului este de a sprijini R. Moldova în implementarea Protocolului privind Apa și Sănătatea prin acordarea de asistență pentru a “contribui la toate nivelurile corespunzătoare, adică la nivel național, precum și în context internațional și transfrontalier, pentru protecția sănătății umane și a bunăstării, atât în mod individual cât și colectiv, într-un cadru de dezvoltare durabilă, prin îmbunătățirea gestionării apelor, inclusiv protecția ecosistemelor acvatice și prevenirea, limitarea și reducerea răspândirii bolilor asociate cu apa”.

Activitățile sunt posibile grație susținerii financiare acordate de către Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare prin intermediul CEE-ONU.

Pentru mai multe detalii:

 

Asociația Obștească Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova

Telefon/ fax: +(373) 22 23 32 06, +(373)79770977

E-mail: contact@seam.md, Web: www.seam.md,

Adresa: str. Sfatul Țării 9, oficiul 10.