Promovarea Protocolului privind Apa și Sănătatea în RM în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Societății Civile



Promovarea Protocolului privind Apa și Sănătatea în RM.

În perioada 24-26 Septembrie 2015 Asociația „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM) a participat activ in cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Societății Civile: Civic Fest 2015 „Moldova pentru Cetățeni” și Târgul ONG-urilor din Republica Moldova.

Festivalul societății civile, cit si Târgul ONG-urilor  reprezintă o platformă civică unitară de promovare a ONG-urilor active cit si a bunelor practici și inițiativelor de succes, care vin sa impulsioneze schimbările pozitive în domeniile social, economic și politic ale Republicii Moldova. Participanții și-au propus ca organizațiile din toată țara să-și facă cunoscută activitatea publicului larg dar și de a crea parteneriale durabile.

Prin prisma acestor evenimente SEAM si-a propus sa  promoveze Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova intrând dialog cu participanții evenimentelor, cit si distribuind mai mult de 500 materiale vizuale și informative elaborate în 3 limbi (RO, Ru, Engl.).

Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova este implementat de către: Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, Comisia Europeană a Națiunilor Unite pentru Europa (CEE-ONU), Geneva, Elveția, Asociația „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM).

 

Obiectivul principal al proiectului este de a sprijini R. Moldova în implementarea Protocolului privind Apa și Sănătatea prin acordarea de asistență pentru a “contribui la toate nivelurile corespunzătoare, adică la nivel național, precum și în context internațional și transfrontalier, pentru protecția sănătății umane și a bunăstării, atât în mod individual cât și colectiv, într-un cadru de dezvoltare durabilă, prin îmbunătățirea gestionării apelor, inclusiv protecția ecosistemelor acvatice și prevenirea, limitarea și reducerea răspândirii bolilor asociate cu apa”.

Pentru mai multe detalii vezi:

http://agora.md/stiri/12911/video--organizatiile-non-profit-din-toata-tara-au-participat-la-targul-ong-urilor

Contacte:

Telefon/ fax: +(373) 22 23 32 06, +(373)78716691

E-mail: contact@seam.md,

Web: www.seam.md,

Adresa: str. Sfatul Țării 9, oficiul 10.