Î.S. „Fiscservinform”: primul Laborator specializat din Moldova certificat pentru cercetarea tehnică a documentelor!

Laboratorul de cercetări în domeniul protecţiei documentelor (în continuare Laborator) al Î.S. „Fiscservinform” a obţinut Certificatul de acreditare în domeniul cercetării tehnice a documentelor cu elemente de securitate. Acum clienţii noştri pot avea certitudinea completă privind validitatea şi comparabilitatea globală a rezultatelor încercărilor, calitatea cărora este garantată de standardul internaţional ISO/CEI 17025:2005.

Laboratorul a fost creat pentru asigurarea desfăşurării procesului de fabricare şi emitere a timbrelor de acciz şi a formularelor tipizate de documente primare cu regim special - în cele mai bune condiţii de securitate şi calitate. Astfel încât să fie protejat consumatorul, având în vedere prevenirea fenomenului de contrafacere şi, respectiv, circulaţie pe piaţă a acestor documente (sau produse supuse marcării cu acestea) contrafăcute.

Recent, întreprinderea a obţinut Certificatul de acreditare, fiind certificată de către asociaţia ”RENAR” din România, recunoscută în domeniul dat la nivel internaţional. Certificatul atestă că propriul Laborator al Î.S. „Fiscservinform” îndeplineşte cerinţele standardului internaţional SR EN ISO/CEI 17025:2005 şi este competent să efectueze constatări tehnico-ştiinţifice a documentelor, dar şi să determine autenticitatea/contrafacerea documentelor. Actele care sunt supuse acestor încercări vizează: timbrele de acciz şi formulare tipizate de documente primare cu regim special.

Personalul, instrumentele şi metodologia de cercetare, utilizate în cadrul Laboratorului şi fiind acreditate, permit prestarea a unui spectru de servicii din domeniul cercetărilor tehnico-ştiinţifice la nivel internaţional. Important este şi faptul că acestea pot fi oferite atât autorităţilor publice, corespunzător Hotărârii de Guvern nr. 344 din 30.04.2009, cât şi persoanelor fizice/juridice, la solicitarea acestora.

Beneficiarii rapoartelor de constatare tehnico-ştiinţifică, întocmite de către specialiştii Î.S. „Fiscservinform” din acest domeniu, pot servi la soluţionarea diferitor situaţii litigioase sau, conform legislaţiei în vigoare, pot fi prezentate ca probe în diferite instanţe la soluţionarea cazurilor contravenţionale, civile sau penale.

Respectiv, având în vedere acreditarea Laboratorului, persoanele care solicită aceste servicii, pot fi sigure de nivelul înalt al calităţii prestării acestora. Totodată, abordarea profesionistă a sarcinii înaintate în expertiza criminalistică - garantează un rezultat pe măsura aşteptărilor.

Suntem conştienţi, că în prezent îmbunătăţirea calităţii a devenit strategia de bază pentru satisfacerea consumatorilor şi obţinerea succesului pe piaţă. În acest context, implementarea sistemelor de calitate reprezintă metode de asigurare a consecvenţei şi a conformităţii produselor sau serviciilor oferite de Î.S. „Fiscservinform” cu standardele din domeniu, dar în primul rând cu aşteptările clienţilor noştri actuali şi potenţiali.

Pentru orice informaţii suplimentare, Vă rugăm să ne apelaţi la numărul de telefon (022) 822-013 sau ne puteţi scrie pe adresa de e-mail: fiscservinform@fsi.fisc.md

Sursa: fiscservinform.md


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă