IDIS Viitorul instruieste in domeniul elaborarii si monitorizarii politicilor publice



IDIS 'Viitorul', in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova (PNUD Moldova) va desfasura in perioada 24 - 26 septembrie 2008 la Chisinau cursul de instruire „Îmbunatatirea procesului de elaborare si monitorizare a Politicilor Publice de catre societatea civila: instrumente de analiza si interpretare a indicatorilor Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM)".

Cei 25 participanti au fost selectati din 44 aplicanti, in urma unui apel deschis, difuzat prin intermediul retelelor ONG si a site-urilor relevante. Una din conditii a fost ca ONG-ul reprezentat sa fie direct implicat in monitorizarea politicilor guvernamentale sau cel putin sa planifice aceasta activitate.

Training-ul propriu-zis va fi precedat de un training al trainer-ilor, care va avea loc la 22-23 septembrie.  Trainerii locali vor fi ghidati de catre doi experti internationali - directorul Institutului pentru Privatizare si Management din Belarus Irina Tochitskaya si Directorul Centrului pentru Cercetari Sociale si Economice din Kirghistan Roman Mogilevsky. Expertii vor elabora conceptul cursului si il vor adapta la specificul Republicii Moldova,  dupa metodologia elaborata de catre PNUD in scopul sporirii eficacitatii politicilor orientate spre atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Cursul de instruire face parte dintr-un proiect global implementat de catre PNUD in trei regiuni ale lumii. În Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente cursul este implementat pentru organizatii din Moldova si Belarus.

Totodata, Va invitam sa informati si alte persoane si organizatii despre posibilitatea de a fi membru Newsgroup IDIS.
Pentru (dez)abonare, expediati un mesaj gol, cu subiectul (dez)abonare.
 
Institutul pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) 'Viitorul' reprezinta o institutie de cercetare, instruire si initiativa publica, care activeaza pe o serie de domenii legate de: analiza economica, guvernare, cercetare politica, planificare strategica si management al cunostintelor. 

Mai multe informatii despre IDIS 'Viitorul' puteti gasi la:  www.viitorul.org