Festivalul Tinerilor cu genericul "Iubește-ți rîul!" s-a desfășurat la Bălți pe 25 octombrie 2014



Sâmbătă, 25octombrie 2014, Teatrul „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți a fost gazda Festivalului Tinerilor “Iubește-ți rîul!”, organizat de Centrul Naţional de Mediu cu susținerea financiară și de Fondul pentru Democrație din SUA (NED)și cofinanțat de fundația americană „EcoCatalyst Foundation”. Scopul evenimentului este de a forma și consolida reţeaua naţională a tinerilor ecologişti care pledează pentru protecţia râurilor în ţara noastră și pentru îmbunătățirea situației ecologice a acestora la nivel european.

Festivalul Tinerilor Ecologiști a adunat împreună cca 350 de tineri, viitori lideri în sfera protecției mediului din regiunea de nord a republicii Moldova.

Pe scena festivalului au participat tinerii care s-au înscris la concursul „Iubește-ți rîul!”, care a fost divizat în 3 categorii (Video, Foto și Divertisment) și orientat spre din regiunea de nord a republicii Moldova cu scopul de a aborda interactiv și creativ problemele cu care se confruntă râurile Moldovei. Pe scena festivalului au fost prezentate 22 de lucrări la categoria “Divertisment”, iar în urma evaluării juriului, au fost desemnați 3 cîștigători și acordate 3 mențiuni.

Totodată  în cadrul festivalului, a fost organizat un flash-mob cu genericul „Iubește-ți rîul!”, iar toți cei prezenți la festival, prin intermediul unui dans, ghidați de echipa de dansatori ai baletului „Just Friends”, timp de 10 minute au făcut un îndemn față de întreaga societate să mediteze asupra  stării râurilor din țară, cât și a beneficiilor pe care ni le oferă apa pentru menținerea vieții pe pământ.

Participanții festivalului au fost delectați cu un impresionant show de dans, realizat de ansamblul de dansuri tradiționale „Tinerețe”, Formația de dans „Maximum” și interpreta Dara, care au fost invitații speciali ai evenimentului

Echipa Centrului Național de Mediu aduce mulțumiri tuturor tinerilor care s-au implicat activ în competiția „Iubește-ți rîul!”, profesorilor care au susținut echipele de tineri precum și Direcțiilor Educație, care au contribuit la diseminarea anunțului privind organizarea concursului și festivalului.

Totodată, aducem mulțumiri companiei de îmbuteliere a apei iodate aqua unIQa, partenerul tradiţional al Centrul Naţional de Mediu, care a asigurat cu apă potabilă evenimentul și “Youbesc Entertainment” pentru acordarea asistenţei în desfăşurarea evenimentului.

Şi nu în ultimul rând, mulţumim de Fondul pentru Democrație din SUA (NED) şi Fundaţiei Americane EcoCatalyst Foundation, care prin programele lor susţin campania tinerilor "Iubeşte-ţi rîul!".

Pentru informații suplimentare despre eveniment, vă rugăm să ne contactați la nr.: 22 83 67 27; Gsm: 060176393; e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com 

Persoană de contact:

Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Naţional de Mediu.

NED LogoFestivalul Tinerilor Ecologiști este organizat în cadrul proiectului “Consolidarea valorilor democratice în rîndurile tinerilor din regiunile Moldovei ” și este co-finanțat de Fondul pentru Democrație din SUA (NED) și fundaţia americană “EcoCatalyst Foundation”.

Partenerii festivalului:  Compania de diverstisment Youbesc si compania de imbuteliere a apei iodate "aquaunIQa"