Tabăra de vară "Iubește-ți rîul!" își extinde sloganul la Cantemir prin intermediul unui flash-mob pentru salvarea r. Tigheci



Mâine, 04 iulie 2014, cei 25 de tineri care participă la tabăra de vară cu genericul „Iubește-ți rîul!” organizează o expediție la pas pe o porţiune a râului Tigheci. Ei vor porni la ora 10.00 din or. Iargara (r-nul Leova) până în or. Cantemir (r-nul Cantemir) – 26 km. Totodată, participanților la tabăra li se vor alătura circa 60 de tineri din localitățile Iargara, Tigheci, s. Pleşeni, Hănăseni, Cantemir și Cania. Pe parcursul expediţiei, tineri din localităţile menţionate se vor ataşa membrilor expediţiei şi vor parcurge împreună distanţa până la Cantemir. Ajunşi în oraşul Cantemir, ei vor discuta cele văzute cu președintele raionului și cu primarul orașului Cantemir. Împreună, la ora 18.00, în fața consiliului raional Cantemir, tinerii vor organiza un flash-mob în piaţa din faţa Consiliului raional Cantemir, cu denumirea „Iubeşte-ţi râul!”

De asemenea, în timpul expediţiei se va identifica calitatea apei râului Tigheci prin metoda monitoringului biologic şi se vor identifica sursele de poluare.

La această activitate sunt invitaţi reprezentanţii mass-media pentru a mediatiza expediția și flash-mob-ul „Iubește-ți rîul!” care se desfășoară în premieră la sudul Moldovei.

Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii Centrului Naţional de Mediu: Ina Coseru - Preşedinte CNM: 060589998, 079817448
Iuliana Cantaragiu – Expert CNM: 079812714, 068225870

flagAcest eveniment este organizat în cadrul proiectului Campania tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova şi cofinanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation.

Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.