Descoperă, preţuieşte, participă - o campanie de conştientizare dedicată ariilor protejate



Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM) lansează o campanie de informare şi conştientizare dedicată ariilor protejate din R. Moldova.

Campania, denumită „Descoperă. Preţuieşte. Participă”, va readuce în prim-plan ariile naturale protejate de stat din Republica Moldova, cu îndemnul saharnade a le aprecia la justa valoare şi de a contribui la protecţia şi conservarea lor.

Campania este orientată spre informarea şi conştientizarea publicului larg, prin articole, spoturi radio, emisiuni radio şi tv. De asemenea, site-ul www.ecopresa.md, va găzdui toate produsele media realizate în cadrul campaniei, precum şi mai multe aspecte ale cadrului legal în vigoare privind ariile protejate. 

Durata campaniei este aprilie – august 2014. Aceasta se desfăşoară în cadrul proiectului „Campanii media și cooperare pentru o mai bună informare, participare și rezolvare a problemelor de mediu”, realizat de Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova şi Asociaţia „Green Network” din Belarus, în cadrul Programului SECTOR al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală şi de Est (REC) şi cu suportul financiar al Guvernului Suediei. Parteneri ai campaniei sunt revista NATURA, Mişcarea Ecologistă din Moldova, Radio Vocea Basarabiei.

Lilia Curchi, director executiv al AJMTEM, a menţionat că promovarea ariilor protejate este un exerciţiu ambiţios în care a pornit echipa jurnaliştilor de mediu, dar foarte necesar pentru promovarea celor mai pitoreşti peisaje ale R. Moldova.

Menţionăm că în Republica Moldova sunt 306 arii naturale protejate de stat. Toate reprezintă remarcabile valori cultural-istorice, turistice, dar şi de mediu, care merită a fi cunoscute, preţuite, promovate.

Descoperă locurile deosebite din preajmă, preţuieşte-le valoarea ecologică, culturală, istorică, estetică, participă (contribuie) la protecţia lor!

Articol adaugat de: Lilia Curchi
Alte articole de la acest autor: