Voluntarii din toată țara și-au ridicat astăzi premiile la Festivalul Voluntarilor



După ce timp de un an i-au ajutat pe alții, iată că astăzi a venit și timpul lor. Voluntarii din toată republica s-au reunit astăzi la Chișinu pentru a lua parte la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Voluntarilor cu genericul „Jos Pălăria” în fața voluntarilor.

Mesajul festivalului este unul de mulțumire pentru voluntarii din întreaga lume și, în primul rând pentru cei din Moldova”, a menționat organizatoarea ediției din acest an, Irina Lencauțan.

Și pentru că astăzi a fost sărbătoare printre rândurile voluntarilor, aceștia au fost răsplătiți cu un concert sută la sută live, în cadrul căruia au evoluat interpreți autohtoni.

În acest an, categoriile la care au putut aplica voluntarii au fost mai numeroase decât în anii precedenți. Astfel, participanții au fost nominalizați la categorii precum „Cel mai tânăr voluntar”, „Cel mai activ jurnalist în promovarea voluntariatului”, „Cel mai bun consiliu”, „Cel mai bun coordonator de proiect” și altele.

Pentru mine, voluntariatul nu înseamnă premii, nu înseamnă ceea ce primim noi material, ci înseamnă experiență”, a declarat Vlad Caluș, primar în cadrul Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor.

Radu Țăruș, premiant al categoriei „Cel mai bun coordonator de proiect”, a mărturisit pentru ZUGO.MD că face voluntariat din anul 2008 și astăzi a primit pentru prima dată un premiu pentru activitatea sa. „Încurajez tinerii să facă voluntariat pentru că astfel pot să schimbe ceva. Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume”, a conchis Radu.

Festivalul Voluntarilor a fost organizat de către Asociația„ Serviciul pentru Pace”, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și alte organizații neguvernamentale din cadrul Coaliției pentru Promovarea Legii și Activităților de Voluntariat.


Vezi video aici