Proiectul „Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local” aduce primele rezultate la Făleşti



3cc4d4be45c6f1829c27d176d67192daAu apărut primele rezultate palpabile ale proiectului "Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local". Săptămâna aceasta, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) a asistat în cadrul şedinţei de definitivare a structurii comisiei de co-management în raionul Fălești.

Necesitatea creării comisiei de comanagement in Raionul Făleşti ar înlesni procedura de elaborare şi implementare a strategiei raionale a tineretului, precum şi va facilita procesul de colaborare dintre autorităţile publice locale şi sectorul de tineret.

În timp ce în oraşul Făleşti există un plan de iniţiere a campaniei de sensibilizare a locuitorilor în privinţa menţinerii ordinii publice şi curăţeniei în păduri, satul Răuţel, deja a întreprins lucrări de salubrizare şi activităţi de voluntariat pentru ajutorarea persoanelor în colaborare cu Centrul pentru tineri economiști "Certitudine".

Ziua Internaţională a Femeii, Ziua Internațională Stop-Tutun, Ziua Copiilor, Inaugurarea „Info-Press" sunt activităţi planificate în Navârneţ, localitate a raionului Ialoveni, problema cea mai mare a sătenilor însă, este lipsa unei case de cultură.

Prezent la şedinţă, grupul de primari ai raionului, au menţionat că experienţa tinerilor obținută în cadrul proiectui arată că iniţiativele din partea tinerilor ar putea spori în cazul creării structurii paritare dintre reprezentanţii insituţiilor publice şi tineri. Mai mult, o eventuală dezvoltare a colaborării dintre specialiştii şi lucrătorii de tineretşși sectorul asociativ de tineri din localitate ar putea produce efecte pozitive asupra implementării politicilor de tineret din regiune.