La Cahul se desfăşoară Festivalul Libertăţii, ediţia II-a



Festivalul Libertăţii este un eveniment organizat în perioada 14-19 mai 2013, în parteneriat cu mai multe ONG-uri din Cahul – A.O.Perspectiva, Centrul Pro-Europa Cahul, Asociaţia „Alege Viaţa”, Asociaţia „Pro-Lumina”.

Evenimentul îşi propune să atragă atenţia asupra fenomenului traficului de fiinţe umane în ţara noastră şi să informăm populaţia despre cauzele şi consecinţele acestui fenomen.

Marţi, 14 mai, ora 18.00 va avea loc deschiderea Festivalului Libertăţii 2013, ediţia a II-a cu un concert de Benny Prasad din India. Evenimentul va avea loc în incinta Teatrului „B.P.Hasdeu” din Cahul. La 15 mai ora 10.00 la Zîrneşti şi la ora 13.00 la Pelinei va avea loc Teatru Social pentru clasele a IX-XII. La 16 mai ora 10.00 la Colibaşi şi la ora 13.00 la Slobozia Mare va avea loc Teatru Social pentru clasele a IX-XII. La 17 mai ora 14.00 la Palatul de Cultură din Cahul va avea loc Teatru Social pentru clasele a IX-XII. La 15 mai va avea loc un seminar cu asistenţii sociali din raion, ţinut de Dr. Steve Critchlow din Marea Britanie.

La 17 mai, ora 10.00 Consiliul Raional va avea loc o masă rotundă “Rolul factorilor de intervenţie în prevenirea traficului de fiinţe umane în r.Cahul” cu factorii decizionali din raion privind traficul de fiinţe umane. Festivalul se va încheia cu un concert in aer liber.

Festivalul este susţinut financiar de Ambasada SUA în Moldova, în cadrul proiectului „Informarea privind traficul de fiinţe umane în localităţile din sudul Moldovei”, implementat de A.O. Perspectiva.