LeaderSHE a dat start programului de mentorat



mentori3

La sesiunea LeaderSHE de sâmbătă, 19 ianuarie participantele noastre au făcut cunoştinţă cu  mentorii şi au învăţat cum să ia corect o decizie.

Sesiunea a debutat cu un training pe decision making moderat de Nicolae Apostu.Timp de câteva ore fetele au aflat despre categoriile care influenţează procesele decizionale şi prin ce se deosebesc deciziile luate de un lider. Nu au lipsit nici momentele interactive în care fetele au scris zece din deciziile pe care le au în cap. Proba a fost una dintre cele mai interesante, întrucât răspunsurile au fost foarte variate. Printre răspunsuri s-au regăsit decizii de la cel mai recent update de status de pe reţele de socializare până la alegerea facultăţii sau ţara în care îşi doreşte să locuiască pe viitor.

Trainerul, Nicolae Apostu le-a vorbit participantelor şi despre principalele obstacole în luarea deciziilor. În lista s-a adunat tot pachetul de pretexte de la banalul „nu am reuşit” sau „nu cred că e decizia corectă” până la „ce va zice gaşca”. Graţie trainingului, participantele şi-au prioritizat deciziile şi au cunoscut modelul proceselor decizionale.

Apoi, participantele au avut oportunitatea să cunoască şi să fie „curtate”  de 19 mentori.  Acesta a fost unul dintre cele mai aşteptat moment, întrucât ele urmau să le cunoască pe viitoarele mentori. Oxana Berzan, coordonatoarea programului de mentorat  le-a explicat esenţa proiectului şi bineînţeles le-a prezentat invitatele. Jurnalista, Diana Răilean, bloggerul Natalia Vozian, ong-ista şi managerul de proiect al primei ediţii LeaderSHE, Olga Melninciuc sunt doar câteva dintre mentorii care vor ghida participantele LeaderSHE în acest an.

La rândul lor, invitatele s-au arătat încântate să le cunoască pe participantele LeaderSHE. Natalia Vozian a ţinut să spună  că fetele fără nicio o excepţie i-au părut pozitive şi pline de energie. « Mentoratul le poate ajuta în luarea unor decizii importante pentru viitorul lor, în stabilirea priorităţilor şi nu în ultimul rând în susţinerea unor idei, iniţiative sau decizii. Aşteptările mele ca mentor sunt de a găsi şi avea o comunicare personalizată cu menteea mea, pentru ca ea într-un final să îşi poată atinge cu brio toate obiectivele stabilite », a conchis Natalia. 

Sesiunea de la 19 ianuriare a dat startul programului de mentorat, timp în care participantele LeaderSHE vor avea ocazia să fie îndrumate şi să afle lucruri noi de la mentorii lor. Următoarea sesiune LeaderSHE de la Chişinău va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie.

11 copy211 copy31 2

 

 

 

 

 

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.