Sportul si creativitatea ne unesc!



In perioda 1 august – 30 septembie 2012, Asociatia Crestin – Umanitara Slujirea Vietii din Iasi in parteneriat cu Asociatia Copiilor Surzi din Moldova implementeaza proiectul “Sportul si creativitatea ne unesc!” finantat de Comisia Europeana in cadrul programului ”Tineret in Actiune”, Acţiunea 3.1.a – Cooperarea cu ţările din vecinătatea Uniunii Europene. Valoarea finantarii este de 7732 euro.

Scopul proiectului este: Cresterea participarii tinerilor defavorizati la viata sociala prin practicarea sportului, prin arta mestesugareasca si prin initierea unor actiuni de constientizare a opiniei publice legat de problemele cu care se confrunta tinerii cu dizabilitati.

Proiectul este un schimb bilateral de tineri, itinerant, care aduce impreuna 2 grupuri de tineri dezavantajati (10 tineri cu dizabilitati severe alaturi de alti 6 tineri din mediul rural si urban din familii sarace) din Romania si Republica Moldova, oferindu-le posibilitatea unui schimb de experienta si insusiri de abilitati in domeniul antreprenoriatului, al sanatatii, al sportului, al protectiei mediului, invatand in acelasi timp despre alte tari si culturi.

Activitatea centrala a proiectului o constituie seminarul „Sportul accesibil tuturor” - educatie non – formala prin arta si sport - organizat in Romania si Republica Moldova, in perioada 23 august – 1 septembrie 2012.

Timp de 10 zile, tinerii implicati in schimbul bilateral vor participa la workshopuri si ateliere, vor practica diferite sporturi, vor fi implicati in activitati recreative si creative si vor descoperi aspecte din istoria si cultura celor doua tari prin vizite de documentare realizate in zone bine reprezentate cultural si istoric.

Pe perioada derularii proiectului va fi organizata campania de constientizare „Spune Nu indiferentei”, atat in Romania (Parcul Copou din Iasi, miercuri 29 august intre orele 13:00 – 19:00) cat si in Republica Moldova (Parcul Central din Chisinau, sambata 1 septembrie).

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati: Daniela Cadar - tel.: + 40744253994, e-mail: danielacadar@yahoo.com sau Veronica Capatici - tel.: + 37369291790, e-mail: vcapatici@yahoo.com.

“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine”.