Expoziţia de fotografii realizate de elevii Şcolii internat din Bălţi „ Puterea unui vis”



PhotoVoice

„Puterea unui vis” / „Сила мечты” a fost titlul expoziţiei de fotografie organizată pe data de 22 mai 2012, de Hramul municipiului Bălţi. Expoziţia a fost alcătuită din lucrările realizate de actualii şi foştii elevi ai Şcolii de tip internat pentru copii orfani şi cei rămaşi fără ocrotire părintească, mun. Bălţi. Expoziţia a atras atenţia la mai mulţi locuitori ai municipiului Bălţi, care se plimbau în piaţa centrală a oraşului.

În perioada martie – mai 2012, tinerii au beneficiat de un curs de fotografie, condus de trainerul Cristina Puţuntica. Participanţii au fost invitaţi să îndrăznească să „viseze”: să-şi stabilească planuri de viitor şi să depăşească obstacole în calea unei incluziuni depline în societate.

Proiectului Photovoice Puterea unui vis este implementat în perioada decembrie 2011 – iunie 2012, de către Centrul de Justiţie Comunitară Bălţi, în parteneriat cu Asociaţia Elpis şi Şcoala de tip internat Bălţi. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Photovoice Puterea unui vis, care are drept scop facilitarea incluziunii sociale a tinerilor educaţi în instituţii rezidenţiale. Proiectul este realizat cu suportul Ambasadei Regale a Norvegiei la Bucureşti, prin Schema de granturi mici pentru Republica Moldova.