Modificarea Codului Electoral din perspectiva reglementării mass-media în campania electorală"



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI ) a organizat, la 5 aprilie,  o masă rotundă  cu genericul “Modificarea Codului Electoral din perspectiva reglementării mass-media în campania electorală”.

În cadrul evenimentului a fost prezentat studiul  „Reglementarea conduitei mass-media în campania electorală”, elaborat de către experţi CJI în colaborare cu Article 19 din Londra. Printre principalele obiective ale studiului a fost evaluarea comportamentului mass-media din Republica Moldova în ultimele campanii electorale, prin prisma cadrului normativ existent.  De asemenea la acest eveniment, au fost supuse dezbaterilor propunerile de modificare a codului electoral din perspectiva reglementării mass-media in perioada campaniei electorale, care urmează a fi completat cu propunerile participanţilor.

Proiectul final de modificare a codului electoral va fi prezentat şi supus discuţiilor in cadrul celei de-a doua mese rotunde ce va avea loc la începutul lunii mai, curent.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Comisiei  parlamentare de profil, ai Comisiei Electorale Centrale, ai ONG-urilor de media şi ai instituţiilor mass-media, precum şi ai organizaţiilor internaţionale.

Masa rotundă a fost organizată în cadrul proiectului „Reformarea legislaţiei cu privire la reflectarea alegerilor de către mass media”, implementat de CJI cu susţinerea financiară a Ambasadei Olandei.