Moldova are nevoie de noi lideri



Dacă omului nu i s-au dat aripi, acesta s-a învățat să zboare cu gândul. Astfel, anume gândul ne-a dus pe noi în luna decembrie la Bruxelles, Belgia, după și datorită vizitei pe care a avut-o europarlamentara și ambasadoarea proiectului LeaderSHE, Elena Băsescu. Și pentru că adevărații lideri nu doar lasă gândurile să ”zboare” , ci și fac totul pentru ca acestea să capete aripi adevărate, la 27 martie componența proiectului a zburat la propriu către capitala europeană. Dar până la Bruxelle drumul este lung...

În București, pentru că acolo a fost primul nostru popas, am fost invitați să vizităm Palatul de la Cotroceni, unde am aflat despre evenimente interesante ce țin de trecutul nostru istoric. Pe lângă faptul că am fost onorați să vizitămn și clădirea administrativă a președintelui României, am admirat camere și săli de o arhitectură nemaipomenită. Vă dați seama cu ce a fost ocupată toată echipa care nu se putea desprinde de piveliștea expusă în fața ochilor... Am avut și un ghid perfect, Ionana Stoicescu, care e precum o carte de istorie. O carte atât de deschisă și binevoitoare. În mare parte această atitudine ne-ar motiva să vizităm Palatul Regal de milioane de ori. Ceea ce ne-a impresionat cel mai mult este că Palatul a suferit distrugeri considerabile în urma unui cutremur în perioada sovietică, dar că acesta a fost reconstruit aproape în exactitate, păstrând arhitectura și atmosfera anilor în care au domnit Carol I și familia sa.

Și pentru că ne aflam într-o țară relativ străină, am mers să vedem ambasada Republicii Moldova. Și acolo am fost primiți destul de călduros de către ambasadorul țării noastre în România, Iurie Reniță. Acesta s-a manifestat destul de convins pe faptul că participantele LeaderSHE-Young Women Leaders” Academy sunt decise să devină lidere, să aducă un impact în societatea în care locuim întru schimbarea acesteia. El a mai adăugat: ”Sunteți cei mai buni mesageri ai țării noastre. Republica Modova are nevoie de noi lideri. Luați și profitați din oportunitățile care vă apar în cale”.

Cea mai lungă cursă de zbor cu avionul ține peste 10 ore. ”Zborul„ pe care îl ține LeaderSHE, pe moment, a bătut toate recordurile.

Și toate astea n-ar fi posibile fără de susținerea Ambasadei Statelor Unite și Alumni Small Grants, dar și în mare parte, fără susținerea considerabilă a europarlamentarei, Elena Băsescu, care a fost alături de toată componența echipei cu trup și suflet.

LeaderSHE- Young  Women Leaders”s Academy

Contact:

Olia Secrii- Coordonatori Relații Publice și Social Media.

tel: 069207551

Articol adaugat de: Olga Secrii
Alte articole de la acest autor: