Managementul instruirii lingvistice. Realizări și obiective



În data de 25 februarie 2012 ANTEM a organizat un seminar cu genericul ”Managementul instruirii lingvistice. Realizări și obiective” care a întrunit membrii rețelei ANTEM: traineri și experți pentru schimbul de experiență privind utilizarea metodelor de predare la grupele de adulți alolingvi.

IMG_0907În cadrul seminarului trainerii au raportat activitatea desfășurată în anul 2011, menționînd bunele practici, instrumentele de sporire a vizibilității, necesitățile și aspirațiile pentru activitatea în anul 2012. Trainerii din teritoriu (or. Cahul, or. Comrat, or. Ceadîrlunga, or. Cantemir, or. Vulcănești, or. Otaci, or. Bălți, or. Drochia, or. Briceni, or. Anenii-Noi) au menționat interesul sporit pentru studierea și perfecționarea cunoașterii limbii române și necesitatea oferirii unor cursuri specializate în dependență de activitatea cursanților.

Raportarea a fost urmată de analiza proiectelor didactice, a activităților de imersiune lingvistică și cluburilor de discuții organizate în cadrul Proiectului ”Instruirea lingvistică a minorităților naționale”. Pe lîngă discutarea metodelor interactive de predare, au fost analizate cerințele unei raportări eficiente în scopul unei comunicări continue a tuturor membrilor rețelei, fapt care va contribui la o bună implementare a proiectului.  Aceste discuții au fost un adevărat exercițiu pentru schimbul de experiență între traineri și fortificare a capacităților acestora, avînd parte și de sfaturile utile ale experților ANTEM.

IMG_0925

Vă reamintim că ANTEM este un promotor al studierii limbii oficiale pentru vorbitorii de alte limbi din Republica Moldova, care perseverează în deschiderea dialogului şi a comunicării interculturale şi interetnice prin oferirea serviciilor de predare a limbii de stat pentru diverse categorii de beneficiari.

Detalii: www.antem.org