Mai multe idei cu Academiei Ideilor II



articol_ai_IIMai multe idei cu Academiei Ideilor II

Pe 30 septembrie 2011, ora 18:30, în incinta Summit Events  & Conference Center, sala Roşie, str. Tighina 49/3 a avut loc lansarea oficială a Proiectului organizat de către Institutul pentru Iniţiative de Dezvoltare Economică Avansată (Institutul IDEA), cu suportul financiar al Ambasadei S.U.A. în cadrul Programului de Granturi pentru Democraţie şi în parteneriat cu Academia de Studii Economice, ONG ProBusiness Nord şi ProPlus.

Sunt sigur că  Academia Ideilor II (AI II) va fi o experiență unică pentru toți participanții, locul în care vor acumula noi cunoștințe în domeniul economic, dar și unde vor putea crea și lucra în grup pentru a realiza proiecte practice,” a spus Mihai Bologan, preşedintele Institutul IDEA. “Aşteptăm că până la sfârșitul proiectului tinerii participanți vor aprecia AI II drept platforma de perfecţionare şi de acumulare de experienţă”, a menţionat Victoria Bounegru, directorul proiectului Academia Ideilor II.

La evenimentul de lansare, pe lângă cei 30 de tineri beneficiari selectaţi, au participat reprezentanţii Ambasadei SUA, membrii fondatori, în special D-nul Oleg Grigoroi – unul din fondatorii Institutului IDEA şi D-nul Alexandru Bordea – reprezentantul partenerului de proiect - ProPlus şi membru al Clubului IDEA (iniţiativa premergătoare Academiei Ideilor). În cadrul lansării a fost prezentat conceptul proiectului, implementarea ideilor inovative ale tinerilor prin educaţie non-formală, despre necesitatea susţinerii iniţiativelor civice şi crearea oportunităţilor pentru tinerii din Moldova de a se dezvolta multilateral.

Ţinem să menţionăm că Academia Ideilor II îşi propune drept scop să aducă o valoare adăugată la dezvoltarea unei noi generaţii de tineri, cu viziuni progresiste, ce ar putea contribui la îmbunătăţirea climatului socio-economic în Republica Moldova şi că proiectul presupune realizarea unui curs de educaţie non-formală, în perioada octombrie 2011 – mai 2012, pentru tinerii economişti şi ne-economişti care vor parcurge opt module cu tematică socio-economică.

AO Institutul IDEA s-a lansat ca un think-tank tânăr, ce îmbină experienţa specialiştilor seniori şi dorinţa de afirmare a tinerilor specialişti în domeniul economic.  

 

http://academia-ideilor.org/