ORGANIZATIILE NEGUVERNAMENTALE SE CONFRUNTA CU O CRIZA DE IMAGINE



Una dintre principalele probleme ale organizatiilor neguvernamentale (ONG) din Republica Moldova este criza de imagine, potrivit unui studiu ce vizeaza dezvoltarea sectorului asociativ din R. Moldova, lansat, la Chisinau, de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Dupa cum mentioneaza Agentia DECA-press cu referire la studiul citat, circa 76% dintre ONG-uri nu au un angajat responsabil de comunicare si relatii cu publicul. Mai putin de jumatate din organizatii sustin ca au elaborat strategii de comunicare. Studiul mentionat arata ca 20% dintre organizatii nu au colaborat nicicum cu presa, iar mai bine de 42 la suta nu au organizat vreodata conferinte de presa.

Initierea si implicarea ONG-urilor si mass media in proiecte comune, precum si includerea in proiecte a liniilor de buget pentru costurile de promovare si mediatizare - este una din recomandarile expertilor.

Datele incluse in studiu indica ca in Republica Moldova sunt inregistrate circa sapte mii de organizatii neguvernamentale. La o mie de locuitori revin cate doua ONG. Acest indice, potrivit autorilor studiului, este unul mediu pentru tarile din Europa Centrala.

Un studiu similar a fost efectuat acum sapte ani.

Sursa: DECA-press