Copiii din Centrele pentru Copii şi Minori din regiunea Transnistreană învaţă prin joc Drepturile Copilului



                                                                                                       20.06.2011

 

Comunicat de presă

 

Copiii din Centrele pentru Copii şi Minori din regiunea Transnistreană

învaţă prin joc Drepturile Copilului.

În perioada aprilie-iunie a anului curent, în localităţile Raşcov, Sloboda Raşcov, Tiraspol, Rîbniţa şi Bender din regiunea Transnistreană, copiii de la Centrele pentru copii şi minori beneficiază de o instruire inedită în domeniul Drepturilor Copilului. Parcurgînd toate etapele jocurilor propuse de educatorii lor, rînd pe rînd, copiii învaţă toate prevederile Convenţiei Internaţionale pentru Drepturile Copilului. La finele instruirii cunoştinţele copiilor sunt evaluate prin intermediul filmului instructiv „Cunoaşte-ţi drepturile”. Copiii vizionează scenetele din film şi identifică care anume articole din convenţie au fost abordate în secvenţele vizionate. De menţionat este faptul că filmul instructiv „Cunoaşte-ţi drepturile” a fost scenarizat şi realizat cu implicarea nemijlocită a copiilor din Moldova.

Această activitate este parte componentă a proiectului „Optimizarea programului de promovare a drepturilor copilului în cadrul centrelor pentru copii şi minori din regiunea Transnistreană”, care are ca scop promovarea Drepturilor Copilului în regeiunea Transnistreană prin metode prietenoase copiilor.

Proiectul prevede: consolidarea capacităţilor a 5 centre pentru copii în situaţie de risc din regiunea Transnistreană, prin instruirea a 15 educatori in domeniul Drepturilor Copilului şi dotarea centrelor cu seturi de materiale necesare; ridicarea nivelului de cunoaştere a Convenţiei pentru Drepturile Copiululi a cel puţin 120 de copii, şi sensibilizarea populaţiei din regiunea Transnistreană vis-a-vis de importanţa cunoaşterii drepturilor copiilor de către toţi actorii comunitari, prin intermediul expoziţiilor de desene şi fotografii realizate de copiii din regiune.

Proiectul se implementează de AO INTECO în parteneriat cu Misiunea Religioasă Catolică Caritas Moldova în or. Tiraspol, Bender, Rîbniţa, Raşcov şi Sloboda Raşcov.

Această activitate se desfășoară cu asistenţa proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. 

Persoana de contact Victoria Matveev, coordonator de proiect

Tel: 373 22 733197, 0 69114697.

INTECO este o organizaţie fondată cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunitară şi fortificarea societăţii civile; dezvoltarea activismului social şi spiritului de iniţiativă al cetăţenilor; creşterea nivelului de trai al categoriilor defavorizate.