Zece ONG-uri şi-au unit eforturile pentru a promova drepturile copiilor



În premieră zece organizaţii neguvernamentale în domeniu au desfăşurat pe 1 iunie „Târgul ONG-urilor pentru copii” pentru a sensibiliza populaţia asupra drepturilor pe care le au cei mici, transmite Info-Prim Neo. 

Directorul Centrului Media pentru Tineri, Veronica Boboc, a declarat că scopul organizatorilor este ca la 1 iunie părinţii şi copiii să aibă posibilitatea să se informeze despre ONG-urile care activează în domeniul protecţiei copilului şi promovării drepturilor copilului, să se informeze unde pot apela în caz de necesitate. 

Cu această ocazie, UNICEF a organizat şi o expoziţie de fotografie pentru promovarea drepturilor copilului, printre care dreptul la libera exprimare şi dorinţa de a participa la luarea deciziilor. 

Responsabila de comunicare în cadrul organizaţiei „Terre des hommes”, Andriana Dylan, a declarat că prin participarea la acest târg sunt sensibilizate instituţiile mass-media şi actorii principal din ţară privind drepturile copilului. „Am venit cu o expoziţie a drepturilor copilului, cu lucrări manuale, lucrări de artizanat pentru a arăta ce fac copii din localităţile raioanelor Ungheni, Soroca şi Chişinău”, a spus Andriana Dylan. 

Centru de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului a expus un set de materiale privind fenomenul migraţiei. Asistentul social Tatiana Stihari a declarat că vor fi împărţite broşuri pentru copiii cu părinţi plecaţi peste hotare, dar şi pentru copiii care fac parte din alte grupuri de risc. În broşuri este prezentată Convenţia Drepturilor Copilului prescurtată şi pe înţelesul copiilor. 

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a expus la stand informaţii despre comportamentul adolescenţilor. Coordonatorul pe activităţi de voluntariat, Natalia Gandrabura, a declarat că Centrul participă la târg pentru a ajuta adolescenţii să se integreze în viaţa de adult. 

Reprezentatul organizaţiei Y-peer în Moldova, Anna Susarenco, a menţionat că scopul participării la târg este să promoveze voluntariatul printre copii. „Odată cu acest târg vrem să avem cererea de a deveni voluntar şi totodată vrem să sensibilizăm părinţii în ceea ce priveşte drepturile copilului”, a spus Anna Susarenco. 

Târgul ONG-urilor a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

sursa: www.info-prim.md