FONDUL PENTRU TINERI EDINEŢ STIMULEAZĂ INIŢIATIVELE TINERILOR LA NIVEL LOCAL



Pentru tinerii din raionul Edineţ, ce au realizat proiecte susţinute de Fondului pentru Tineri Edineţ (FPTE), luna noiembrie a fost o perioadă de mari emoţii şi agitaţie! Şase grupuri de iniţiativă (GI) au semnat Acordurile de grant şi au primit finanţare pentru a realiza activităţi cu şi pentru semenii săi.

Fondurile Programului de Granturi Mici s-au format din resursele oferite de către donatorul programului “Fondul pentru Tineri”, Fundaţia Est-Europeană, partenerul general al FPTE - Compania “Orange” S.A. (director general – Liudmila Climoc) şi sponsorul “Digital-Express” SRL (director – Vladimir Seu), precum şi banii colectaţi de echipa noastră de la donatori individuali în cadrul evenimentelor speciale.

Fondul pentru Tineri Edineţ a alocat 32 mii 553 lei pentru susţinerea proiectelor. Tematica acestor proiecte denotă varietatea problemelor cu care se confruntă tinerii în comunitate. Proiectele celor 6 grupuri de iniţiativă vizează următoarele scopuri:

  1. Promovarea modului sănătos de viaţă;
  2. Participarea tinerilor în viaţa comunităţii;
  3. Facilitarea dezvoltării vocaţionale a tinerilor;
  4. Facilitarea accesului tinerilor la informaţie;
  5. Organizarea timpului liber al tinerilor.

Abordarea acestor subiecte de către tineri vine în paralel şi cu propunerea soluţiilor, care la finele proiectelor ne demonstrează nişte exemple de bune practici atât pentru tinerii dornici de a-şi realiza ideile, cît şi pentru specialiştii, care lucrează cu tinerii.

Sperăm ca această investiţie să fie una de bun augur pentru stimularea iniţiativelor tinerilor din raionul Edineţ şi participarea lor la nivel de comunitate.

Istoriile proiectelor realizate de tineri, însoţite de imagini, le găsiţi aici: http://fondulpentrutineri.wordpress.com/