Invitatie pentru Mass media - nou proiect la Gratiesti



INVITATIE PENTRU  MASS-MEDIA

In data de 27 octombrie 2010 cu incepere de la orele 11.30 la Blocul C al Liceului Teoretic “Grătieşti”, strada Ştefan cel Mare -116,  s.Hulboaca,  va avea loc festivitatea de prezentare oficiala a echipamentului nou, oferit în cadrul programului de granturi pentru proiectele securităţii umanitare „KUSANONE”.

Guvernul Japonez a oferit Republicii Moldova prin intermediul ONG “Generaţia Mea” din comuna Grătieşti asistenţa financiară în suma de $50,721 USD în vederea realizării proiectului pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studii la gimnaziu nr. 93, s. Hulboaca, comuna Grătieşti.

Proiectul face parte din cadrul Programului de granturi pentru proiectele securităţii umanitare „KUSANONE”,care sprijină proiectele acordate organizaţiilor non-guvernamentale (ONG-uri) şi altor organizaţii non-profit. Potrivit contractului de grant, pentru Gimnaziul nr. 93 (actualmente Liceul Teoretic «Grătieşti»)  a fost achiziţionat mobilier nou, echipament sportiv precum şi cel pentru atelierele de muncă.

Acest ajutor financiar este o dovadă a eforturilor depuse de Japonia în domeniul securităţii umane şi totodată, este o direcţie prioritară a politicii externe japoneze privind  cooperarea internaţională şi aprofundarea cooperării internaţionale, care devine din ce în ce mai importantă.  Acordul privind implementarea programului de grant pentru proiectele securităţii umanitare”Kusanone” a fost semnat in ianuarie 2006 între Guvernele Japoniei şi Republicii Moldova. Informaţii generale şi formularele de aplicare pentru programul "Kusanone"pot fi găsite pe site-ul Ambasadei: http://www.ua.emb-japan.go.jp.

Pe 27 octombrie 2010, cu participarea E.S. D-lui Tadashi IZAWA, Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, va avea loc ceremonia de prezentare a echipamentului nou.

Granturile fac parte din cadrul Asistenţei Oficiale Japoneze acordate Republicii Moldova. De notat, că Guvernul Japoniei a oferit deja R. Moldova asistenţa nerambursabilă, în valoare totala de circa 72,7 milioane de dolari SUA.

Evenimentul se va desfasura cu participarea Consiliului de administraţie a LT „Grătieşti”, a expertilor, a potentialilor beneficiari, a reprezentantilor administratiei publice locale şi centrale, a reprezentantilor mass-media s.a.

Va asteptam,

Presedinte ONG “Generaţia Mea” ,    Maria Boico

Va rugam sa confirmati participarea / sustinerea unui discurs, pana la data de 26.10.2010 la tel. mobil :069449015