S-a lansat campania „Ajută-mă să merg la şcoală”



Asociaţia „Prietenii Copiilor” face un apel pentru sprijinirea copiilor din zonele grav afectate de inundaţii, care trebuie să meargă la şcoală din septembrie.

 

Chişinău, 13 august, 2010. Peste 750 de copii din Hînceşti, Briceni, Ungheni şi Cantemir trăiesc o adevărată dramă, în urma inundaţiilor puternice care au afectat zona. Familia lor a rămas fără casă şi gospodărie, iar în prag de an şcolar părinţii lor nu au resurse şi nici posibilităţi să-i pregătească de şcoală. Asociaţia „Prietenii Copiilor” şi centrul comercial Shopping MallDova au lansat campania de colectare de fonduri şi rechizite şcolare „Ajută-mă să merg la şcoală”, pentru a acorda sprijin urgent copiilor de vîrstă şcolară şi familiilor lor.

 

În acest sens, începînd din data de 15 august, la parterul centrului comercial Shopping MallDova, vor fi amplasate 2 boxe, una pentru colectarea de rechizite şcolare, iar alta pentru colectare de fonduri. Cu banii colectaţi vor fi organizate activităţi de animaţie socio-educativă cu „Ludobusul” în satele care au suferit în urma inundaţiilor. Iar rechizitele colectate vor fi distribuite copiilor sinistraţi de vîrstă şcolară.

 

„Este obligaţia noastră de a ajuta copiii să treacă peste această traumă prin asistenţă psihologică, educaţională, dar şi materială, pînă cînd vor începe şcoala. Lansăm acest mesaj de solidaritate pentru oamenii obişnuiţi, care aleg să nu ignore una dintre cele mai vulnerabile categorii afectate de inundaţii, copiii!” declară Tatiana Lungu, Preşedinte al Asociaţiei „Prietenii Copiilor”.

 

Cei care doresc să facă donaţii, ori dispun de cărţi, caiete, rechizite pe care ar vrea să le doneze sunt invitaţi în perioada 15 august – 5 septembrie în centrul comercial Shopping MallDova, pentru a depune fondurile şi donaţiile în cutii speciale.

 

* * *

Asociaţia „Prietenii Copiilor” este o organizaţie nonguvernamentală, constituită la 20 februarie 2002, ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova. Misiunea Asociaţiei este valorificarea educaţiei non-formale şi promovarea culturii jocului pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Victoria Morozov

Responsabil relaţii cu publicul

Tel.:  +373 22 595931, GSM: +373 69379870

Email: victoriamorozov@mail.ru