Concurs pentru selectarea noilor echipe în cadrul Rețelei Educatorilor de la Egal la Egal din ÎPT pentru anul 2024-2025



Concurs pentru selectarea noilor echipe în cadrul Rețelei Educatorilor de la Egal la Egal din ÎPT pentru anul 2024-2025

Centrele de excelență, colegiile și școlile profesionale din Republica Moldova sunt invitate să creeze echipe de educatori de la egal la egal și să se alăture Rețelei Educatorilor de la Egal la Egal (REEE ÎPT) pentru dezvoltarea abilităților de viață.

CINE SUNTEM NOI:

Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal din ÎPT este o comunitate de tineri dedicați care promovează un mod sănătos de viață și comportamente responsabile printre colegii lor. Prin diverse activități formativ-educative, ne străduim să aducem schimbări pozitive în viața tinerilor din Republica Moldova. Fondată în 2020, rețeaua a început cu implicarea elevilor din 12 instituții de învățământ profesional tehnic, din care până la moment au făcut parte peste 120 de tineri. Aceștiau au organizat activități de informare pentru aproximativ 15.000 de tineri, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de viață și să ia decizii informate și sănătoase.

CONTEXT:

Începând cu anul 2024, Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal se deschide pentru toți elevii și elevele din instituțiile ÎPT. Din numărul total de instituții din ÎPT vor fi selectate, anual, 20 de echipe, formate din patru elevi/eleve și un profesor mentor sau profesoară mentoră. Fiecare echipă va participa la instruiri și va beneficia de suport pentru organizarea activităților informative pe tot parcursul anului școlar. În prezent, se desfășoară selecția echipelor pentru anul de studii 2024-2025.

CUM VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE:

Dosarele vor fi depuse de către insituțiile de învățământ profesional tehnice. Centrele de excelență, colegiile și școlile profesionale interesate vor crea echipe de educatori în instituție, în cazul în care nu există una deja, în baza Regulamentului de funcționare al REEE. Apoi, se pot înscrie la concurs, completând formularul de aplicare. Acesta trebuie să includă următoarele:

  • Formularul de participare completat (descarcă modelul AICI);
  • CV-ul mentorului/mentorei (maximum două pagini);
  • Lista potențialilor educatori de la egal la egal și acordurile semnate de părinți pentru educatori minori/minore (descarcă modelul AICI);
  • Scrisoarea de intenție din partea echipei de tineri și tinere (maximum o pagină).

Termenul limită de înscriere: 15 iunie 2024, ora 00:00.

Comisia de evaluare va examina formularele depuse (doar cele complete) și va anunța echipele selectate până la data de 30 iunie 2024.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE ECHIPE:

Vom alege în total 20 de echipe din 20 de instituții din ÎPT, asigurându-ne că  acoperim toate zonele geografice. Fiecare echipă va fi constituită din patru elevi/eleve și un profesor mentor. Mentorul poate fi un profesor care predă disciplina „Decizii pentru un mod sănătos de viață, un psiholog, un asistent medical sau un alt membru al instituției, ales de către elevi. Fiecare echipă va funcționa și va organiza activitățile în baza Regulamentului de funcționare al REEE, care poate fi accesat AICI.

IMPORTANT:

În luna august 2024, va avea loc prima sesiune de instruire al REEE (detaliile privind locația și agenda evenimentului vor fi comunicate ulterior). Toate cheltuielile de cazare și masă vor fi acoperite de către organizatori. 

Pentru informații suplimentare și detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon: 060791891. Persoana de contact: Anastasia Covrova, e-mail covrova@unfpa.org

Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal din ÎPT este organizată și susținută în cadrul programului „Conectăm tinerii cu piața muncii prin dezvoltarea deprinderilor de viață” care este realizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare din fondurile programului Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Mai multe detalii și informații despre proiect găsiți AICI.

Te așteptăm în Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal!