Atenție: concurs de selectare a unor stagiari/stagiare ai/ale Campaniei Stop Fals



Introduceti descrierea imaginiiAsociația Presei Independente (API) anunță un concurs de selectare a două persoane pentru un stagiu în cadrul Campaniei STOP FALS!.

Scopul Campaniei împotriva informațiilor false și părtinitoare STOP FALS! este de a diminua efectele și impactul informațiilor care distorsionează realitatea și de a contribui la consolidarea capacității cetățenilor moldoveni de a analiza critic informația. În cadrul campaniei, este actualizat, în limbile română și rusă, portalul www.stopfals.md, cu articole care dezmint afirmațiile false și speculațiile la diferite teme. În același timp, API desfășoară întâlniri cu consumatorii de produse media și discuții despre fenomenul „știrilor false”; publică și distribuie broșuri de promovare a gândirii critice; organizează instruiri pentru jurnaliști și activiști privind verificarea faptelor; concursuri tematice pentru jurnaliști și tineri; alte activități de informare și educare a gândirii critice și de promovare a implicării în lupta împotriva dezinformării. În anul 2023, portalul Stopfals.md a obținut premiul Delegației Uniunii Europene pentru cel mai bun proiect împotriva dezinformării.

Condiții de selectare:

Candidații/candidatele trebuie să fie studenți/studente sau absolvenți/absolvente ai/ale facultăților de Jurnalism, Comunicare, Relații Publice, motivați să se implice în activități de combatere a dezinformării.

Responsabilitățile stagiarului/stagiarei:

  • să documenteze și să scrie articole pentru portalul stopfals.md;
  • să ofere asistență în implementarea altor activități din cadrul Campaniei STOP FALS!

Stagiul urmează să înceapă la 1 februarie 2024 și va dura până la șase săptămâni, în funcție de disponibilitate stagiarului/stagiarei de se implica part-time (patru ore pe zi) sau full-time (opt ore pe zi). Stagiarii vor primi burse pentru perioada indicată.

Candidatul/candidata urmează să expedieze, până pe 21 ianuarie 2024, la adresa electronică maria.praporscic@api.md, următoarele documente:

  • CV-ul;
  • o scurtă scrisoare de motivare.

Pentru informații suplimentare: 022 22 09 95. Persoană de contact – Maria Praporșcic, manageră a programului STOP FALS!

Articol adaugat de: operator_2 API