CICDE lansează programul de practică electorală pentru alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020

CICDE lansează programul de practică electorală pentru alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020

Ești tânăr/-ă, ai 18 ani și ești implicat activ/-ă în viața publică a țării? Atunci această oportunitate este pentru tine. Înscrie-te la programul de practică electorală CICDE.

Programul de practică electorală este la cea de-a 3-a ediție și are o durată de 7 zile este destinat persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani, sunt studenți la una din instituții le de învățământ superioare din țară facultățile: Științe Politice și Administrative, Jurnalism și Științe ale comunicării, Drept, au buletinul de identitate valabil și sunt implicați activ în viața publică.

Tema programului de practică electorală din acest an este „Accesibilitatea procesului electoral”.
Pe parcursul celor 7 zile de practică electorală, beneficiarii vor avea două sesiuni de instruire facilitate de un expert internațional acreditat BRIDGE.

În prima sesiune de instruire participanții vor fi familiarizați cu informații generale despre accesibilitatea procesului electoral iar în cea de-a doua, despre cum se face corect auditul accesibilității secțiilor de votare.

În ultima zi a programului de practică electorală „Ziua votării” participanții, ghidați de un reprezentat CICDE, se vor deplasa  prin țară pe un traseu prestabilit pentru de a monitoriza procesul electoral prin prisma accesibilității secțiilor de votare.

Tot în cadrul programului participanții vor fi încurajați să realizeze materiale informative despre alegerile prezidențiale  pentru persoanele cu necesități speciale. Acestea pot lua forma unui discurs filmat, podcast, videografic etc.

Cei interesați să participe la programul de practică electorală sunt invitați să depună CV-ul și o scrisoare de motivare la d.popovici@cicde.md până la data de 19 octombrie 2020, ora 23:59

Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru a discuta detaliile ulterioare referitor la programul de practică electorală.