Formare de Formatori în domeniul antreprenoriatului social



Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” alături de organizațiile partenere dă startul cursului de Formare de Formatori în domeniul antreprenoriatului social în cadrul proiectului „SKYE Net - Rețeaua de cluburi pentru împuternicirea tinerilor prin abilități și cunoștințe” care se desfășoară cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Despre curs:
Acesta este un program de formare a formatorilor, care dezvoltă cunoștințe și abilități pentru a proiecta ateliere pentru a sprijini viitorii antreprenori sociali să stăpânească procesul de design thinking și să dezvolte idei de afaceri care aduc beneficii societății și contribuie la bunăstarea și prosperitatea generală. Programul este conceput pentru a debloca potențialul formatorilor de a livra traininguri impecabile, folosind metodologii moderne de predare și tehnologie, pentru a oferi conținut extrem de captivant și practic. 

Pentru cine este acest curs:
Programul se adresează profesioniștilor, instituțiilor educaționale, inclusiv instituții de învățământ profesional tehnic, organizațiilor de sprijin în afaceri și organizațiilor de tineret care aspiră să devină agenți ai schimbării și să devină formatori abili și bine informați pentru a instrui viitorii antreprenori sociali și pentru a-i echipa cu cunoștințe și abilități de design thinking, astfel încât aceștia să poată dezvolta soluții de afaceri care să ridice cultura creativă și să aibă un impact pozitiv asupra mediului, contribuind la obținerea și menținerea unei vieți productive, echilibrate și cu impact.

Programul este dedicat persoanelor care:

- Au un nivel de competență avansat în limba engleză;
- Sunt dispuși să finalizeze întregul program și să-l aplice în organizațiile lor;
- Au o carieră ca formatori;
- Dețin cunoștințe și formare anterioară în antreprenoriat;
- Au experiență de muncă și/sau voluntariat în predare/formare;


Ce vei câștiga:
Pe lângă beneficiile menționate mai sus, care sunt specifice experienței tale, vei câștiga următoarele:

  • Vei înțelege și explica conceptele de bază ale întreprinderii sociale, întreprinderii tradiționale și design thinking-ului.
  • Vei recunoaște modelele de afaceri tradiționale și modelele de întreprinderi sociale, conceptul de maximizare a profitului în contrast cu echilibrul între profit și scop.
  • Vei exersa eficient seturile de abilități esențiale ale design thinking-ului: identificare, divergență, convergență, prototipare, validare și rafinare.
  • Vei perfecționa abilități precum predarea centrată pe cel ce învață, predarea experiențială, rezolvarea problemelor, aplicarea tehnologiei în predare și gândirea critică.
  • Vei construi un training complet de design thinking, vei dezvolta planuri de lecție și le vei livra cu abilitate publicului țintă.

Detalii despre program:
Formarea de va desfășura online
Perioada: 23-27 septembrie
Numărul total de ore: 21

  • 23-26 septembrie: 2 ore prezentare/zi + 2 ore activitate/zi
  • 27 septembrie: 2 ore prezentare + 2 ore activitate + 1 oră feedback

Prezentare generală a conținutului:

  1. (Ziua 1) Introducere în manual
  2. (Ziua 1) Design thinking pentru întreprinderea socială
  3. (Ziua 2) Stăpânirea instrumentelor
  4. (Ziua 2) Aplicarea design thinking-ului în întreprinderea ta socială
  5. (Ziua 3) Finanțare și investiții
  6. (Ziua 3) Structura Consiliului, conformitate și guvernanță
  7. (Ziua 4) Construiește o rețea puternică și parteneriate
  8. (Ziua 4) Studii de caz
  9. (Ziua 5) Lansarea întreprinderii sociale - Ziua Demo (toate grupurile)
    a. 1 oră prezentare/grup
    b. 30 minute feedback/grup
    c. 30 minute pauză

🔗 Pentru mai multe detalii accesați link-ul: https://shorturl.at/aLVyc

✅ Link de înregistrare: https://forms.gle/L7mgJXneBwHP8DWP7

Termen de înregistrare: 30 august 2024.

Participanții vor fi selectați în funcție de experiența și motivația lor.

 

Formatori:

Raffi Simonian
Linkedin
Un profesionist în tehnologie și afaceri cu peste 30 de ani de experiență, Raffi este specializat în design thinking, oferind soluții inovatoare și conducând proiecte de mare anvergură.

Loucine Hayes
LinkedIn
Manager în domeniul dezvoltării internaționale și al afacerilor cu o vastă experiență în dezvoltarea întreprinderilor sociale și a programelor educaționale pe mai multe continente.Mkhitar Balayan

Mkhitar Balayan
LinkedIn
Specialist în afaceri și management, cu expertiză în planificare strategică, antreprenoriat social și dezvoltare economică regională.

Pentru orice informații adiționale, contactați coordonatoarea de proiect în Moldova, Alexandra Isaicul - isaicul95@gmail.com sau 060963838.