Participă și tu la Școala electorală pentru tineri, ediția 2024; Au mai rămas doar trei zile în care mai poți aplica



Participă și tu la Școala electorală pentru tineri, ediția 2024; Au mai rămas doar trei zile în care mai poți aplica

Dorești să înveți mai multe despre domeniul electoral? Crezi că poți contribui la dezvoltarea unei noi generații de actori electorali educați în spiritul unei democrații electorale veritabile?

Atunci înscrie-te la Școala Electorală pentru tineri, ediția 2024!

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral cu suportul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău anunță înscrierea la Școala electorală pentru tineri, ediția 2024.

Școala este organizată pentru tinerii alegători și tinerele alegătoare, reprezentanți și reprezentante ai societății civile și a aripilor de tineret ale partidelor politice.

Scopul școlii electorale este educarea tinerei generații de actori electorali și creșterea nivelului de implicare a acesteia în procesul electoral, în vederea desfășurării alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional republican din 20 octombrie 2024.

Școala va avea loc în perioada 02-04 august 2024 și se va desfășura la Vadul lui Vodă. Participanții și participantele vor învăța despre alegeri și modalități de participare civică, vor simula procese electorale, vor fi implicați în exerciții practice și jocuri de rol.

Cazarea și alimentarea participanților și participantelor va fi asigurată în totalitate de către organizatori. Activitățile se vor desfășura în limba română.

Condiții de selecție și participare:

  • vârsta între 18 și 23 de ani împliniți la data începerii școlii;
  • disponibilitate de participare pe întreaga durată a școlii 02-04 august 2024;
  • completarea formularului https://forms.gle/cuiHLi9yKxaqYu158 până la 25 iulie 2024 inclusiv.

Vor fi contactate doar persoanele selectate. Selectarea se va face pe principiul egalității și nondiscriminării.

Persoana de contact:

Marcela Roșca

Tel: 068818086

Email: marcela.rosca@cicde.md