Invitație de participare pentru femeile lidere din R. Moldova la formarea de formatoare în domeniul democrației participative și al valorilor europene



Invitație de participare pentru femeile lidere din R. Moldova la formarea de formatoare în domeniul democrației participative și al valorilor europene

AO „Institutum Virtutes Civilis” invită femeile lidere din Edineț, Bălți, Drochia, Fălești, Cahul, Telenești, Hâncești, Ștefan-Vodă, Rezina, Criuleni și Cantemir să participe la o instruire pentru formarea formatoarelor în domeniul democrației participative și valorilor europene. Acest eveniment face parte dintr-o serie de activități dezvoltate de asociație, menite să încurajeze cetățenia activă și implicarea asumată a membrilor societății în consolidarea societății și democrației și promovarea valorilor europene. 

Instruirea are obiectivul de a abilita femeile lidere să se implice eficient în promovarea participării active a cetățenilor în procesele democratice. Printre subiectele abordate în cadrul instruirii vor fi: conceptul de democrație participativă și importanța acesteia în guvernare locală, strategii eficiente pentru promovarea implicării civice în comunitate, beneficiile și etapele ce urmează a fi parcurse de țară în calea sa de integrare europeană și modul în care cetățenii pot susține acest demers. 

După încheierea instruirii, participantele vor avea ocazia să aplice cunoștințele dobândite în organizarea de dezbateri publice pe subiectele sus-menționate.

Persoanele interesate de instruire, se pot înscrie accesând următorul link: https://forms.gle/vqrUP3mFcJiEmXPb8 

*Cheltuielile de transport, cazare și alimentare ale participantelor la instruire vor fi acoperite de către organizatori. 

**Instruirea va avea loc pe 5-6 iulie, 2024.