Vizitează Japonia în cadrul unui program de schimb pentru studenți „MIRAI”



Programul MIRAI este un program de schimb pe termen scurt, lansat de Guvernul Japoniei în anul 2015, prin intermediul căruia studenți la cursurile de licență, master sau doctorat sau tineri angajați sunt invitați în Japonia.
Denumirea programului – MIRAI - înseamnă "viitor" în limba japoneză și reprezintă inițialele următoarelor cuvinte cheie ce definesc obiectivele acestui program: Mutual understanding, Intellectual Relations and Academic exchange Initiative (înțelegere reciprocă, relații intelectuale și inițiative de schimb academic).
 
Acest programul își propune să aprofundeze înțelegerea participanților cu privire la Japonia și la politica sa, să promoveze înțelegerile reciproce și să construiască astfel o bază pentru prietenia și cooperarea viitoare între Japonia și regiunile lor. Ministerul Afacerilor Externe (MOFA) speră că programul va oferi o mare oportunitate pentru a:

  1. Promova înțelegeri mai profunde a economiei, societății, istoriei, diverselor culturi, politicii și relațiilor diplomatice ale Japoniei în rândul participanților,
  2. Încuraja susținătorii și experții Japoniei,
  3. Consolida relațiile publice prin diseminarea proactivă a politicii diplomatice a Japoniei și a punctelor atractive de către participanți,
  4. Consolida relațiile dintre Japonia și regiunile participanților și crearea unei baze pentru prietenie și cooperare viitoare.

  
Participanții din Republica Moldova pot aplica pentru una dintre următoarele secțiuni/teme ale programului:

Detalii despre program - 👉 MIRAI Visiting Japan Program 

  • Diplomație și strategii de securitate (perioada deplasării în Japonia: 06-12 noiembrie 2024)
  • Economie și afaceri (perioada de desfășurare a programului: 06-12 noiembrie 2024)
  • Mediu și ecologie (perioada programului în Japonia: 06-12 noiembrie 2024)
  • Știință și tehnologie (perioada programului în Japonia: 04 - 10 decembrie 2024)

*Termenul limită de înscriere: 10 iulie 2024
 


Modalități de înscriere

Vă îndemnăm să citiți cu atenție Ghidul de aplicare (Application Guidelines), să completați formularul de înscriere de pe site și să încărcați documentele solicitate până la data limită anunțată.

 365560500 597393075900031 7305679551339841001 n