Aplică la EU Accelerator și învață cum să organizezi evenimente locale



Dorești să afli mai multe despre Uniunea Europeană și să organizezi o campanie de comunicare în localitatea ta? Aplică fie individual fie cu grupul tău de inițiativă la EU Accelerator  🌍🚀

 

Locuiești într-un oraș/sat din nordul sau sudul Republicii Moldova și dorești să informezi localnicii despre referendumul privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană? Programul „Eu Accelerator” îți va oferi cunoștințe și abilități necesare pentru a deveni lider comunitar! 

 

 🔍 EU Accelerator creează o rețea de lideri în comunitățile sale cu abilități de gândire critică din regiunile de Nord și Sud ale Moldovei. Acești ambasadori vor răspândi valorile și oportunitățile UE în comunitățile lor, la nivel local. Scopul? Dezmințirea miturilor și explicarea neclarităților privind integrarea în UE și organizarea acțiunilor europene la nivel local.

 

 🌟 Prin participarea la EU Accelerator, vei dobândi abilități importante de colectare și analiză a datelor privind percepțiile oamenilor despre integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Împreună cu alți lideri din comunitate, vei dezvolta și implementa campanii de comunicare la nivel local. Pentru realizarea activității de comunicare, cele șase grupuri vor beneficia de suport financiar în valoare de 4000 lei.

 

Programul se va desfășura în lunile iulie - septembrie 2024  și presupune implicare de cca o dată la două săptămâni. 

 

Criterii de eligibilitate: 

  • Rezidență  într-un oraș sau sat din nordul sau sudul Republicii Moldova.
  • Vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. 
  • Interes pentru tematica integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană și de organizarea de campanii de comunicare în comunitatea lor.
  • Disponibilitate de participare la toate activitățile proiectului, inclusiv sesiuni de formare, mentorat și întâlniri de planificare.

 

 🌎 Proiectul va crea o rețea de tineri lideri comunitari din Nordul și Sudul Moldovei. În urma activităților desfășurate, participanții vor înțelege temerile și miturile despre integrarea în UE și vor fi echipați să le combată în comunitățile lor. Prin educație și comunicare, EU Accelerator va sprijini parcursul european al Moldovei și va mobiliza cetățenii să voteze informat la referendumul din toamna anului 2024

 

📝 Aplică acum, dacă dorești să aduci o schimbare în localitatea ta, fie ea din regiunea Nord sau Sud a Republicii Moldova! Completează formularul până la 30 iunie 2024! 📅

 

Aplică aici: https://forms.gle/MEhRnMfKnBvY1Ujb9 

 

*Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului EU Accelerator: YOUth for EU implementat de AO Comunitatea Plus, fiind posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).