„Inovație și Participare” - fii alături de alți 300 de tineri la Moldova Youth Forum 24Anul acesta Moldova Youth Forum 2024 va fi organizat la Bălți și va avea loc între 29-30 iunie la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. În acest an, forumul tinerilor va avea parte de mai multe ateliere de lucru și mai mulți paneliști cu experiență în diverse domenii, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. În acest an, organizatorii vor asigura prezența a 300 de tineri din toate regiunile țării.

Forumul își propune să ofere tinerilor platforma necesară pentru a descoperi strategii și metode inovative de participare în dezvoltarea programelor și politicilor pentru comunitățile lor. De asemenea, evenimentul va facilita dialogul dintre tineri și decidenții politici, susținând procesele democratice și încurajând informarea factorilor de decizie despre viziunea tinerilor în elaborarea politicilor de dezvoltare.

Printre speakerii principali se numără Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, Charles Michel, Președintele Consiliului European, Siegfried Mureșan, Membru al Parlamentului European, Pawel Zalewski, secretar de stat, Ministerul Apărării Naționale al Poloniei, Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, etc. În cele două zile ale forumului, participanții vor avea ocazia să ia parte la diverse paneluri și ateliere axate pe teme precum dezvoltarea durabilă, incluziunea și diversitatea, securitatea regională, sănătatea mentală, antreprenoriatul și inovația digitală.

Doritorii de a participa la forum sunt invitați să completeze formularul de înregistrare până la data de 16 iunie 2024. Formularele incomplete sau transmise după termenul-limită nu vor fi examinate. Doar persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare. Limita de vârstă pentru participanți este între 18 și 30 de ani.

Moldova Youth Forum 2024 este organizat de Institutul Republican Internațional cu suportul financiar al USAID, Konrad-Adenauer-Stiftung, Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Oficiul de legătură NATO, Guvernul Republicii Moldova, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Fundația Hanns Seidel și alți parteneri de prestigiu.

Pentru mai multe informații și detalii privind înscrierea, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: tudorarnaut@gmail.com