Tabăra de educație financiară „Educație financiară pentru toți”, ediția 2024Ești elev sau elevă în clasele liceale, student/studentă la colegiu sau proaspăt absolvent/ă a/al clasei a noua și dorești să îți extinzi cunoștințele în ceea ce privește gestionarea banilor și luarea deciziilor financiare în mod responsabil pentru un viitor sigur și prosper?

Dacă răspunsul este DA, te încurajăm să te înscrii la tabăra „Educație financiară pentru toți”, ediția 2024, organizată în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară, implementată de Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup, cu sprijinul proiectului USAID Moldova „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA).

Ce presupune Tabără de educație financiară și care este scopul acesteia?

Scopul general al taberei este de a oferi tinerilor noi instrumente și cunoștințe necesare pentru a fi mai informați și mai responsabili în ceea ce privește gestionarea banilor și luarea deciziilor financiare. Prin intermediul sesiunilor de instruire interactive, activităților practice și experiențelor de învățare, ne propunem să încurajăm participanții să învețe, să se dezvolte și să își asume controlul asupra propriilor finanțe. Astfel, își vor putea, la fel, promova autonomia, încrederea și independența în gestionarea resurselor financiare. Ne dorim ca participanții să plece de la tabără cu abilitățile și înțelegerea necesare pentru a face alegeri financiare fundamentate și sănătoase în viitorul lor, fiind mai conștienți de importanța gestionării financiare responsabile.

Instructorii din cadrul taberei de educație financiară vor fi experți naționali din domeniul financiar de la Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare și Centrul Analitic Independent  „Expert-Grup”.  

Ce vor obține participanții/tele?

La nivel de cunoaștere și înțelegere:

 • informații privind cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar;
 • cunoștințe în vederea înțelegerii principalelor concepte financiare;
 • competențe în utilizarea celor mai răspândite produse financiare.

La nivel de aplicare:

 • aptitudini de transpunere a cunoștințelor teoretice în situații practice;
 • soluții în dezvoltarea unui comportament financiar responsabil;
 • argumente în alegerea produselor financiare optime.

La nivel de instrumente:

 • setul de materiale informative și analitice;
 • un rucsac alături de alte materiale cu identitatea Campaniei „Educație financiară pentru toți”;
 • diplomă de participare în cadru taberei – diplomele vor fi oferite participanților care la quiz-ul final de evaluare a cunoștințelor vor avea minim 80% din răspunsuri corecte.

Unde și când va avea loc?

Tabăra „Educație financiară pentru toți”, ediția 2024, se va desfășura în perioada 26 – 28 iunie 2024, orașul Vadul lui Vodă, complexul turistic „Odiseu”.

Participarea costă?

Participarea este GRATUITĂ, toate costurile de cazare, alimentație și deplasare sunt acoperite de către organizatori.

Cine este eligibil și care sunt condițiile de participare?

 • Să fii elev/ă al/a claselor liceale, student/ă la un centru de excelență (colegiu) sau proaspăt absolvent/ă a/al clasei a noua;
 • Să ai vârsta cuprinsă între 15 la 19 ani;
 • Să fii disponibil/ă pentru a participa la tabăra de educație financiară pe întreaga durată a acesteia (toate trei zile);
 • Să cunoști limba română, iar dacă aparții unei minorități etnice, să ai un nivel corespunzător de înțelegere a limbii române; 
 • Pentru participanții și participantele care nu au atins majoratul va fi necesar un acord în scris din partea unui părinte.

Care este modalitatea de înregistrare?

Completează formularul de înregistrare disponibil AICI până pe 14 iunie 2024, 18.00.

🎯Mai multe detalii despre tabără sunt disponibile pe link: https://bit.ly/3wJs2Jz