Curs de instruire pentru reprezentanții ONG și consilierii în ghidare în carieră din Chișinău, Cahul și Ungheni „Creșterea angajabilității tinerilor prin dezvoltarea competențelor digitale”



Curs de instruire pentru reprezentanții ONG și consilierii în ghidare în carieră din Chișinău, Cahul și Ungheni „Creșterea angajabilității tinerilor prin dezvoltarea competențelor digitale”

 

A.O Institutul de Instruire în Dezvoltare ”MilleniuM” anunță apelul de selecție a organizațiilor societății civile din regiunea Chișinău, Cahul și Ungheni să participe la seria de instruiri premergătoare apelului de granturi în cadrul proiectului „Creșterea competențelor digitale și a abilităților de planificare a carierei pentru tinerii defavorizați din Georgia, Armenia și Moldova” cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului EU4Youth, implementat de Caritas Cehia, Coaliția pentru Viață Independentă, Agate și Institutul de Formare și Dezvoltare „MilleniuM”.

Sunt invitate organizațiile obștești care au sau își propun să dezvolte servicii de ghidare în carieră cu focus pe domeniul digital și servicii de capacitare a tinerilor NEET și PwD (persoane cu dizabilități) cu abilități digitale. Concursul de granturi va fi anunțat mai târziu, iar un criteriu de bază este participarea minim 80% la seria de trainingurile anunțate mai jos. 

Cursul de instruire include 2 teme de bază:

  • Training pentru traineri. Reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, participanți la instruire, vor fi capacitați să organizeze activități de instruire pentru tinerii NEET și PwD din localitate în scopul dezvoltării competențelor digitale, inclusiv abilități generale, web design, marketing digital și e-learning.
  • Training pentru consilierii în cariera digitală, inclusiv tinerii NEET și PwD.

Calendarul activităților presupune o implicare de până la 5 ore pe zi, online, în perioada 14 mai - 31 mai, 2024 pentru ambele teme. Din partea organizației poate participa o persoană sau mai mulți participanți, însă cel puțin 1 dintre ei să participe cel puțin 80% din numărul de ore.  

Pentru a analiza subiectele din cadrul trainingului, accesați acest link: https://shorturl.at/ahltF

Participarea la cursul de instruire aduce o serie de beneficii organizației Dvs. precum capacitarea organizației în domeniul digital, lărgirea serviciilor oferite pentru tineri și posibilitatea de aplicare la granturile dedicate organizațiilor non-guvernamentale din mun. Chișinău, Cahul și Ungheni în scopul oferirii serviciilor de consiliere individuală și de grup în domeniul carierei în Moldova și dezvoltarea competențelor și abilităților digitale a tinerilor pentru ocuparea forței de muncă și antreprenoriat.


Pentru a înregistra organizația Dvs.  la instruire, vă rugăm să completați formularul - https://forms.gle/DCjgr1o82k5Uu4h68 

Deadline pentru înregistrare: 13 mai, 2024, ora 10:00. 

Pentru detalii adiționale nu ezitați să contactați Coordonatorul de proiect: Diana Vrabie : +37360150501 sau scrieți un mesaj la adresa: info@millenium.md