Oportunitate pentru tinerii cu idei de afaceri inovatoare



photo1699191439

Tehnologia avansează cu o viteză impresionantă și inovația stă în capul mesei chiar și în domeniul antreprenoriatului. Iată de ce susținerea tinerilor antreprenori și a startup-urilor tehnologice este o prioritate. În acest context,  XY Partners, accelerator de startup-uri din Chișinău, anunță despre lansarea programului XY Accelerator VIII, care va avea loc în perioada mai - august 2024.

XY Accelerator este dedicat tinerilor cu idei de afaceri inovatoare, precum și startup-urilor aflate la etapa de produs minim viabil sau vânzări. Scopul programului este să ajute fondatorii să aplice la cel mai de succes accelerator de startup-uri din lume YCombinator. Airbnb, Dropbox, Stripe, Coinbase se numără printre startup-urile care au absolvit YCombinator.

În ce constă XY Accelerator VIII

XY Accelerator este un program de 3 luni destinat tinerilor cu idei de startup-uri tehnologice sau produs minim viabil cu potențial de creștere la nivel global. Programul rulează de două ori pe an, toamna și primăvara. Pe durata programului sunt organizate activități teoretice, practice și evenimente de networking. Tinerii antreprenori sunt ajutați să înregistreze să dezvolte produsul, să-l testeze și să obțină vânzări, pentru a crea un startup durabil. La sfârșit de program se organizează Demo Day, un eveniment în care se prezintă ideile de afaceri în fața unui public internațional, format din investitori, fonduri de investiții și acceleratoare internaționale. În cadrul XY Accelerator vor fi selectați doar 5 beneficiari.
 

În XY Accelerator VIII tinerii vor interacționa cu antreprenori locali, din diasporă, internaționali; precum și cu fonduri de investiții și investitori privați și absolvenți YCombinator.

Iată ce obiective trebuie să îndeplinească cele 5 startup-uri în timpul XY Accelerator: 

  • 100 de interviuri cu potențiali clienți;
  • Echipă formată din minim 2 fondatori;
  • Aplicare la grant local;
  • MVP lansat pe producthunt;
  • Companie înregistrată;
  • Tracțiune;
  • Minim 3000$ venit recurent lunar;
  • Aplicare la YC;
  • Apariții în presa locală și internațională

Toate aceste obiective vor fi realizate cu ajutorul mentorilor și vor fi oferite informații teoretice, exemple.

Taxa de participare în program este de 289 euro. Tinerii interesați sunt încurajați să completeze formularul de aplicare până pe 3 mai: https://xy.md/programs/accelerator-8

În edițiile anterioare mai mulți tineri și-au lansat sau au dezvoltat startup-urile: unde.io, Rocman, Morfeux, SengEnergy, MiniVolt, etc.