Înscrie-te la Școala de Scris de Moldova.org. Dă putere cuvintelor tale!Ești activistă? Lucrezi în domeniul luptei cu violența pe bază de gen sau cu discriminarea persoanelor vulnerabile? Depui eforturi pentru menținerea păcii și securității în Republica Moldova sau pentru egalitatea de gen? Rezolvi probleme de mediu sau ajuți la păstrarea sau dezvoltarea democrației la noi în țară? Sau dacă activezi în alt domeniu, dar ești pasionată de scris și ai nevoie de mentorat în găsirea poveștilor și oamenilor istoria cărora trebuie auzită, acest anunț este pentru tine!

Redacția Moldova.org lansează ȘCOALA DE SCRIS. Prima ediție este adresată femeilor active din țară. Acestea își doresc să-și îmbunătățească abilitățile de scris, pentru a-și împărtăși experiențele, pentru a-i inspira pe alții să le urmeze exemplul și pentru a da voce oamenilor cu care interacționează zi de zi.  

La Moldova.org, credem în capacitatea istoriilor umane de a crește comunități și de a schimba viziuni. Documentând și publicând istorii care contează, am ajutat oamenii din comunitatea noastră să asculte mai atent și i-am inspirat să caute soluții, să se implice în rezolvarea problemelor.

Prin ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org, ne propunem să încurajăm femeile active să-și împărtășească poveștile lumii. Dezvoltându-le abilitățile de scris le vom amplifica vocile. La fel, vom oferi platformă pentru textele lor și acces la marea comunitate Moldova.org. 

Pe cine căutăm:

Așteptăm dosare de la femei activiste, micro-influencere și angajate în ONG-uri care se concentrează pe probleme precum:

  • violența bazată pe gen (GBV),
  • LGBTQ,
  • menținerea păcii,
  • egalitatea de gen,
  • nediscriminarea,
  • probleme de mediu,
  • democrație.

Dacă nu activezi în unul dintre domeniile enumerate mai sus, dar ești pasionată de scris și vrei ca experiențele și istoriile din jur tău să ajungă la un public mai mare, te invităm să aplici.

Scoala de scris final 1920x1005px 2

Ce oferim:

ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org va începe cu o tabără offline în perioada 15 noiembrie – 19 noiembrie. Tabăra va fi condusă de jurnalistele Ana Gherciu, Natalia Graur, Oxana Greadcenco, Anastasia Condruc și Liviana Tane, fondatoarea Writing School din România.

Tabăra va fi urmată de o serie de sesiuni online și offline cu mentore experimentate care vor ghida participantele în dezvoltarea poveștilor scrise. 

Cinci cele mai active și talentate participante vor primi burse de 600 de euro și o platformă de publicare – Moldova.org, permițând poveștilor lor să ajungă la un public mai larg.

Condiții de aplicare:

Pentru a fi eligibilă la ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org, trimite la scoala@moldova.org:

  • un scurt text în care povestești despre un om pe care l-ai ajutat prin munca ta (limită de caractere cu spații – 4000)
  • CV-ul tău

Termen limită:

5 noiembrie 2023, ora 23:59

Ești pasionată de scris și ai nevoie de mentorat? Ești gata să-ți spui povestea și să-i inspiri pe alții? Trimite dosarul la ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org! 

Organizarea ȘCOLII DE SCRIS de Moldova.org este posibilă datorită susținerii din partea Institute of War and Peace Reporting (IWPR) în cadrul unui grant oferit pentru Moldova.org.