AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ediția 2023 a Academiei de Liderism Feminin pentru bună guvernare



Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) în parteneriat cu UN Women și cu suportul financiar al Suediei anunță lansarea ediției 2023 a Academiei de Liderism Feminin pentru bună guvernare.

Academia de Liderism Feminin pentru bună guvernare, ediția 2023, sevadesfășura în cadrul proiectului „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare”, implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis” cu susținerea UN Women Moldova și cu sprijinul financiar al Suediei, inclusiv prin intermediul Fondului Femeilor în Politică, precum și Oficiile Guvernamentale ale Suediei, reprezentante de Ministerul de Afaceri Externe.

Prin acest Proiect ne propunem să contribuim la creșterea reprezentării femeilor în funcțiile publice la nivel local și național, precum și abilitarea femeilor de a participa cu succes în procesele electorale din Republica Moldova. În același timp, Proiectul va oferi instruiri pentru consolidarea capacităților femeilor alese în funcții publice, inclusiv din UTA Găgăuzia, referitor la instrumentele de dezvoltare a politicilor participative, integrarea dimensiunii de gen în politicile publice la nivel local și construirea de parteneriate cu organizațiile societății civile pentru o societate durabilă și incluzivă.

Programul de instruire pentru facilitarea participarii politice a femeilor este conceput astfel încât să dezvolte capacitățile femeilor interesate și determinate să participe în alegerile locale generale din anul 2023, inclusiv cele tinere și din grupuri sub-reprezentate (cu dizabilități, de etnie Romă, din localități rurale etc).

Programul de instruire se va desfășura în perioada 25 iulie – 15 septembrie 2023, fiecare participantă beneficiind de o instruire cu o durată de 4 zile consecutiv. Până la 300 femei din diferite localități ale țării, inclusiv din UTA Găgăuzia, vor beneficia de sesiuni de instruire pe următoarele domenii: leadership,  legislația electorală,  comunicare publică, discurs public, dezvoltare personală etc

Programul va fi facilitat de experte/-ți naționale/-li, cu o valoroasă experiență profesională și cunoștințe în domeniile menționate, în baza unui Curricum UN Women în domeniul leadership-ului politic.

Instruirile vor avea loc în mun. Chișinău (inclusiv suburbii). Cheltuielile de instruire, inclusiv cazare, alimentație și transport tur-retur pentru participante vor fi asigurate de către organizatori. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la numărul de telefon: (+373) 69644000 sau la adresa de email  ivc.liderism@gmail.com

Pentru a beneficia de acest program, vă încurajăm să transmitetți  formularul de participare completat accesând LINK-ul sau să expediați formularul (poate fi descărcat AICI) completat pe adresa ivc.liderism@gmail.com, cu textul mesajului „Academia de Liderism 2023”până pe 15 iulie 2023. 

Doar candidatele selectate vor fi contactate.