Atelierul Intersections aduce împreună profesioniști și pasionați de film pentru a dezvolta abilitățile de montaj și storytelling



Site Intersections

Atelierul Intersections, dedicat montajului de film, vine cu o nouă oportunitate pentru tinerii pasionați de storytelling audio-vizual. În perioada 19-25 iunie, participanții se vor întâlni la Cahul pentru a explora modalități creative de a aduce pe ecran istorii captivante și pline de sens prin intermediul montajului.

Atelierul va începe cu două întâlniri online de aproximativ două ore fiecare, pe 3 și 10 iunie, înainte de a trece la partea practică a programului, care va dura șapte zile. Participanții vor avea ocazia să lucreze în echipă cu un regizor și un cameraman și să învețe diverse strategii de storytelling prin montaj.

Pe parcursul atelierului, participanții vor parcurge întregul proces de montaj al unui film documentar de scurtmetraj, de la construirea relației de lucru cu regizorul și vizionarea și analiza filmărilor, până la elaborarea structurii filmului și căutarea unei forme narative împreună cu echipa de regie și scenariu. La final, participanții vor realiza montajul final al scurtmetrajului, care va fi proiectat la ceremonia de închidere a Festivalului MOLDOX 2023.

Atelierul se adresează studenților și absolvenților de studii de film, jurnalism și domenii conexe, care au realizat deja primele experiențe în domeniul montajului video, fie pe plan profesional sau personal. Participanții vor veni cu propriul laptop și program de montaj instalat și trebuie să aibă cunoștințe de bază de montaj, pentru a putea să-și dezvolte abilitățile artistice în domeniul filmului documentar.

Atelierul va fi condus de Dragoș Apetri, un monteur de film cu o vastă experiență în domeniu. Absolvent al UNATC „I.L. Caragiale” și al cursurilor de Master în cadrul aceleiași facultăți, Apetri s-a concentrat pe partea de montaj, colaborând la peste 15 filme de lungmetraj de ficțiune și documentar și peste 25 de scurtmetraje, selectate la festivaluri de prestigiu din întreaga lume.

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate la 4-5 participanți. Termenul limită pentru înscriere este 22 mai 2023, iar candidații trebuie să completeze un formular de candidatură disponibil aici, în care să încarce un CV și să adauge un link către minim un material video pe care l-au montat, nu neapărat documentar.