Atelierul Interaction: Invitație pentru utilizarea filmului documentar ca instrument de schimbare socială



Interaction 01

Moldox Lab organizează atelierul INTERACTION, adresat organizațiilor societății civile, activiștilor și liderilor de opinie interesați să folosească filmul documentar pentru a sensibiliza opinia publică și a încuraja gândirea critică cu privire la problemele urgente din societate. 

În cadrul atelierului, participanții vor învăța cum să producă materiale audio-vizuale de calitate pentru mediul online, cum să folosească echipamentul de filmat și programe de montaj video, dar și cum să spună o poveste în mediul audio-vizual astfel încât să reprezinte cât mai convingător cauza pentru care luptă și să fie vocea oamenilor care au nevoie de susținerea finanțatorilor, a instituțiilor abilitate și a publicului larg. Atelierul va fi îndrumat de mentorul Denis Pavlovic și se va desfășura în perioada 19-25 iunie 2023, la Cahul. 

Sunt încurajați să participe activiștii, reprezentanții ai ONG-urilor sau organizațiilor societății civile, profesioniști în drepturile omului, regizorii de film documentar, voluntarii și oricine folosește sau este interesat să utilizeze filmul ca instrument pentru promovarea schimbărilor sociale. 


Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Pentru înscriere, trebuie să completați formularul de participare și să ne trimiteți o idee de film pe o temă socială până pe 10 mai 2023.