Clubul pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea Mai Pură (Clubul RECP) din Moldova



ÎMM-urile din Moldova sunt invitate să participe la activitățile din cadrul Clubului pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea Mai Pură (RECP) din Moldova.

Proiectul se desfășoară în cadrul programului EU4Environment și este finanțat de UE și implementat de un consorțiu de parteneri internaționali, inclusiv Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), Organizația Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) și Banca Mondială. 

Scopul proiectului: oferirea de suport și expertiză pentru îmbunătățirea competitivității și managementul riscului prin implementarea conceptului RECP. 

Participanții la proiect vor avea la dispozițieconsultări ale experților certificați RECP, Instrumentul «RECP Self-Assessment Tool», Ghidul pentru crearea Profilului eco-economic al unei întreprinderi, prezentări și acces la platforma internațională «I-GO».

Clubul pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea Mai Pură (RECP) va avea șase module de instruire privind implementarea instrumentului RECP în procesul de producere și se adresează întreprinderilor care desfășoară activități de producere/procesare industrială:

Modulul 1: Profilul eco-economic al întreprinderii (septembrie)

Modulul 2: Energie (octombrie)

Modulul 3: Resurse și deșeuri (octombrie)

Modulul 4: Apa și apele uzate (noiembrie)

Modulul 5: Substanțe chimice și emisiile (noiembrie)

Modulul 6: Plan de acțiuni individualizat pentru fiecare întreprindere (noiembrie)

Experții RECP vor oferi consultații individuale pentru întreprinderile membre, vor elabora calcule tehnice detaliate și vor oferi soluții privind optimizarea și reducerea tuturor tipurilor de resurse care se folosesc în procesul de producere. Participarea la program este gratuită!

Cei interesați să facă parte din Clubul pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea Mai Pură (RECP) pot solicita informații suplimentare despre proiect la următoarele persoane de contact: +37379707440; annaciofu@gmail.com  – Anna Plamadeala, coordonatorul local al Clubului RECP; +380502028601; i.omelchuk@recpc.org  – Ivan Omelchuk, coordonatorul Clubului RECP

Articol adaugat de: Ana Plamadeala