Invitație de participare la Academia de Liderism Feminin pentru Pace



  • DESPRE NOI

Gender-Centru, Clubul Politic al Femeilor 50/50 și AO Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane – ODFC în cadrul Platformei pentru Egalitate de Gen implementează proiectul: „Acțiune umanitară feministă și localizată”, finanțat de către Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară cu susținerea UN Women. Proiectul contribuie la sporirea participării și leadership-ului feminin în planificarea și implementarea răspunsului umanitar.

Ca parte a inițiativei în curs de desfășurare, vă invităm să participați la Academia  Liderism Feminin pentru Pace, care are drept scop consolidarea capacităților participantelor, promovarea și protejarea drepturilor și realizarea deplină a potențialului lor  de leaderism. Participantele la Academie vor fi familiarizate cu prevederile Agendei Femei Pace şi Securitate ca acțiuni prioritare în programul de activitate al femeilor lideri. La fel, ne propunem să lucrăm împreună pentru a analiza condițiile locale de pace și securitate și pentru a proiecta inițiative personalizate de consolidare a păcii în cadrul comunităților vizate.

DESPRE OPORTUNITATE 

Prin intermediul Academiei de Liderism Feminin pentru Pace ne propunem să aprofundăm abilitățile de ledership și să dezvoltăm cunoștințele participantelor în ceea ce privește femei, pace şi securitatea.

În cadrul Academiei Liderism Feminin pentru Pace, organizatorii vor desfășura ateliere cu privire la abilitățile de conducere a participantelor, securitatea umană în contextul crizei umnaitare, aspecte de gen în contextul conflictelor.  Totodată, participantele vor fi în măsură să aprofundeze cunoștințele lor în domeniul drepturilor omului, egalitatea de gen, precum și discriminarea de gen în cadrul atelierelor de discuții cu formatoare naţionale şi internaţionale.

Nu în ultimul rând, Academia oferă participantelor și posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente pentru femei și fete.

Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare, pe bază de concurs, pentru desfășurarea activităților în propriile zone locale. Aceste activități ar putea include campanii de informare, educaţionale, activități de dezvoltare rurală/locală împreună cu cetăţeni din Ucraina care se află în comunitate, evenimente culturale/sociale de integrare a persoanelor din Ucraina. 

Academia Liderism Feminin pentru Pace se va desfășura în perioada 25-27 august 2022, în mun. Chișinău. Limba de comunicare  în cadrul Academiei va fi română și rusă.

Încurajăm participarea femeilor care lucrează în domeniul apărării drepturilor femeilor și fetelor, activistelor LGBTI, reprezentantelor minorităților etnice, femeilor cu dizabilități și femeilor HIV pozitive, femei din Ucraina care locuiesc  în Moldova.

Participarea la Academie este gratuită, participantele selectate vor primi tot ce este necesar în timpul evenimentelor.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de mai jos până la data de 21 august 2022.

Pentru informații suplimentare despre participarea la concurs, persoana de contact Nina Lozinschi, telefon:  069215456 

IMPORTANT  Echipa proiectului va asigura la maximum o comunicare sigură cu participantele.

29E1E9C2-F34E-46F0-A53A-E5EBA2D11E35

 

Articol adaugat de: Platforma Pentru Egalitate de Gen