RISE Moldova invită reporterii din presa locală la un program de workshop-uri interactive



Programul este destinat pentru 6 redacții locale din toate regiunile Republicii Moldova, inclusiv cele care publică conținut în limba rusă.

Scopul acestuia este de a crește nivelul de profesionalism al reporterilor din presa locală prin desfășurarea mai multor sesiuni intensive de training și mentorat. De asemenea, proiectul implică colaborarea cu jurnaliștii din redacția RISE Moldova în documentarea și publicarea materialelor jurnalistice.

Programul este organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea și promovarea jurnalismului de investigație în mass-media locală”, implementat de RISE Moldova, cu suportul National Endowment for Democracy.

Etapa de instruire

În cadrul sesiunilor de training-by-doing (2-3 zile) reporterii vor afla cele mai recente tehnici și instrumente de lucru în materie de jurnalism de investigație. 

Etapa de mentorat și documentare 

Ulterior, jurnaliștii RISE Moldova vor merge în redacțiile locale și vor asista reporterii în procesul de documentare a anchetelor. Fiecare din cele 6 redacții vor fi încurajate să publice câte cel puțin 2 anchete jurnalistice de interes public local. Pentru anchetele publicate reporterii vor primi onorarii în funcție de complexitatea materialelor.

De asemenea, reporterii vor fi implicați în crearea a 10 materiale video scurte pentru promovarea și sporirea impactului anchetelor.

Astfel, jurnaliștii interesați vor expedia CV-ul actualizat și o idee de investigație la adresa de email: info@rise.md, până la: 2 septembrie 2022, ora 18.00 .

* * *

RISE Moldova este o comunitate de jurnaliști de investigație, programatori și activiști din Republica Moldova și România.

RISE Moldova investighează crima organizată și face conexiuni din zone offshore, dezvăluie scheme de spălare a banilor din Europa de Est și Asia Centrală, scheme de corupție, contrabandă, fraude fiscale, trafic de arme și scoate la lumină afacerile ascunse ale politicienilor.

RISE Moldova face parte din rețeaua globală a jurnaliștilor de investigație „Global Investigative Journalism Network” și se numără printre membrii organizației „The Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)”. În 2015 și 2016, RISE a fost partenerul pentru Republica Moldova al proiectelor globale de investigație #PanamaPapers și #SwissLeaks, coordonate de The International Consortium of Investigative Journalists.