Invitație de participare la training-uri de formare de formatori pentru femei și fete cu dizabilități în drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă

Invitație de participare

TRAINING-URI PENTRU FEMEI ȘI FETE CU DIZABILITĂȚI ÎN SĂNĂTATEA SEXUALĂ ȘI REPRODUCTIVĂ

  • Ești fată/femeie cu dizabilități și ești motivată să ai o viață deplină, cu drepturi egale, în pofida prejudecăților din anturajul tău, din comunitatea ta?
  • Ești în căutare de oportunități ca să te afirmi și să încurajezi și alte femei cu dizabilități să facă același lucru?
  • Îți place să comunici în grup, să împarți cunoștințe cu alte persoane și vrei să îți dezvolți abilitățile de comunicare?
  • Ești deschisă să aplici cunoștințele acumulate, moderând, în calitate de formator, cursuri similare celor la care ai participat?

Dacă răspunsul este DA, atunci te invităm să beneficezi de această oportunitate:

Asociația “Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive” (CIDSR), cu suportul Ambasadei Finlandei la București, dă start înscrierii participantelor la 3 training-uri de formare de formatori în domeniul drepturilor sexuale și reproductive pentru femei și fete cu dizabilități din zonele nord, centru și sud ale republicii.

Instruirile se vor desfășura la Chișinău, în martie 2022, într-un hotel adaptat la nevoile persoanelor cu dizabilități. Pentru persoane cu deficiențe de auz, va fi asigurată traducerea sincronă a conținuturilor în limbaj mimico-gestual.

CARE SUNT BENEFICIILE?

  • Vei participa la un curs de formare de 3 zile, timp în care vei cunoaște mai multe despre dreptul tău la sănătatea sexuală și reproductivă, și anume: planificare familială, contracepție, prevenirea bolilor, sarcină și naștere în condiții sigure, prevenirea abuzului, legi și instituții la care pot apela etc.;
  • vei obține competențe în a instrui alte fete și femei cu dizabilități în această tematică;
  • vei beneficia de suport post-instruire pentru a deveni o bună formatoare în domeniu;
  • vei avea acces la surse de informare disponibile: manuale, instrumente de lucru pentru persoanele cu dizabilități.

CHELTUIELILE DE PARTICIPARE

CIDSR va acoperi toate cheltuielile legate de participare la curs (materiale, alimentație, transport și cazare pentru participanții din afara Chișinăului).

În dependență de situația epidemiologică din țară, se admite posibilitatea desfășurării instruirii în regim on-line pe platforma ZOOM. În acest caz, vom reveni cu informații suplimentare.

CUM NE POȚI CONTACTA DACĂ AI DECIS SĂ PARTICIPI?

Trimite acest anunț unei prietene care crezi că ar putea fi interesată!

Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) promovează dreptul la sănătatea sexuală și reproductivă pentru fetele și femeile cu dizabilități din Republica Moldova, în cadrul Proiectului ”Incluziv și accesibil pentru toți”, implementat cu suportul Ambasadei Finlandei la București. Mai multe informații puteți accesa la www.cidsr.md.