Invitație de participare în cadrul programului de capacitare a organizațiilor de tineret ale partidelor politice din Republica Moldova în domeniul egalității de gen

Peste tot în lume, tinerii sunt încă subreprezentanți în instituțiile de luare a deciziilor care le afectează viața. Tinerele în special, continuă să se confrunte cu discriminarea, marginalizarea și violența bazate pe gen, inclusiv accesul inegal la educație și oportunități de conducere și participare.

Rețeaua Femeilor pentru Democrație „WDN Moldova” anunță concurs de selecție a minimum 60 de tinere și tineri (18-30 ani), inclusiv din grupuri subreprezentate, din cadrul partidelor politice în poziții de decizie alese sau numite, pentru participare în cadrul unui program de capacitare în domeniul egalității de gen.

În acest context, Rețeaua Femeilor pentru Democrație „WDN Moldova” planifică organizarea a 3 sesiuni de capacitare similare în format online cu scopul consolidării competențelor acestora în domeniul egalității de gen, participării politice și leadership, discursului de ură și sexist, violența împotriva femeilor în politică, violență cibernetică. Numărul de participanți/participante per instruire va fi de minimum 20 de persoane. Desfășurarea acestora va avea loc în limba română pe parcursul lunii noiembrie 2021.

Data limită de aplicare pentru programul de instruire este 16 noiembrie 2021, ora 23:59. Doritorii sau doritoarele de a participa la sesiune de formare, sunt invitați/te să completeze chestionarul, accesând următorul link: https://forms.gle/VuZfbbnX7zzXX58X7  ​

Notă: Doar persoanele selectate vor fi contactate.

 

Criteriile de aplicare și de selectate:

Invitația de participare este lansată pentru tinerii și tinerele din toate partidele politice din Republica Moldova.

Motivație personală;

Criteriul de vârstă (18-30 de ani);

Reprezentativitate geografică;

Reprezentativitate și apartenență partinică documentată.

Notă: Tinerele și tinerii din grupuri subreprezentate (de etnie romă, cu dizabilitate etc.) vor avea  prioritate.

 

Pentru mai multe informații ne puteți contacta:

Erica Zucec, Coordonatoare de proiect: (+373) 79885520

e-mail: womens.democracy.network@gmail.com 

 

 

Programul de capacitare a organizațiilor de tineret ale partidelor politice din Republica Moldova în domeniul egalității de gen este implementat de Rețeaua Femeilor pentru Democrație „WDN Moldova”  în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și finanțat de Suedia. În toate activitățile de consolidare a capacităților livrate, „WDN Moldova” va fi ghidat de principii nepartinice, incluzive și echitabile. Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, Organizației Națiunilor Unite sau donatorului.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă