Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de comun cu Filiala din Chișinău a IIMDD AIP CSI anunță deschisă înscrierea la Școala Electorală „Învață cu Noi – Alege Singur” 2021Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de comun cu Filiala din Chișinău a IIMDD AIP CSI anunță deschisă înscrierea la Școala Electorală „Învață cu Noi – Alege Singur” 2021

 

Dorești să înveți mai multe despre domeniul electoral? Crezi că poți contribui la dezvoltarea unei noi generații de actori electorali educați în spiritul unei democrații electorale veritabile? 

Atunci înscrie-te la Școala Electorală „Învață cu Noi – Alege Singur” ediția 2021

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de comun cu Institutul Internațional pentru Monitorizarea Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și Respectării Drepturilor Electorale ale Cetățenilor din statele membre AIP CSI anunță deschisă înscrierea la Școala Electorală 2021 cu genericul „Învață cu Noi – Alege Singur”.

Școala este organizată pentru tinerii alegători și alegătoare, reprezentanți ai societății civile și ai aripilor de tineret ale partidelor politice. Scopul acestei școli este educarea tinerei generații de actori electorali și creșterea nivelului de implicare a acesteia în procesul electoral.

Școala cuprinde următoarele secțiuni tematice:

  • Introducere în alegeri;
  • Sisteme electorale și management electoral;
  • Comunicare publică și politică;
  • Analiza comportamentului electoral;
  • Principii de bună practică în alegeri;
  • Alegerile - moment al adevărului.

Participanții/-tele vor simula procese electorale, vor fi implicați în exerciții practice și jocuri de rol.

Școala va avea loc în perioada (de 11-12-13 august și 16-17-18 august 2021) și se va desfășura la Institutul Muncii str. Zimbrului 10 mun. Chișinău. 

Vor beneficia de cazare persoanele domiciliate în afara municipiului Chișinău. Alimentarea participanților va fi asigurată în totalitate de către organizatori. Școala se va desfășura în limba română.

Condiții de selecție și participare:

  • vârsta între 18 și 30 de ani;
  • disponibilitate de participare pe întreaga durată a școlii (de 11-12-13 august și 16-17-18 august 2021.);
  • disponibilitatea de a realiza, în intervalul 14 august –  15 august curent, „tema pentru acasă” pe care o vor primi;
  • completarea formularului online până la 8 august  2021 inclusiv, la acest link https://forms.gle/6bszPPD575JAusMJ6

Vor fi contactate doar persoanele selectate. Selectarea se va face pe principiul egalității și nondiscriminării.

Școala electorală cu genericul „Învață cu noi Alege Singur”, este la cea de-a III-a ediție și se desfășoară în acest an în parteneriat cu Institutul Internațional pentru Monitorizarea Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și Respectării Drepturilor Electorale ale Cetățenilor din statele membre AIP CSI