Povestește-mi despre tine. Digital Storytelling

Povestește-mi despre tine. Digital Storytelling este un atelier de creație care își propune să încurajeze adolescenții să-și împărtășească povestea.

Pe parcursul acestui atelier vom învăța ce este digital storytelling, care este puterea unei povești, dar și a vocii noastre și cum poate o poveste să ne ajute să devenim mai buni cu noi și cu cei din jur, mai puternici și mai încrezători în forțele proprii.

Digital Storytelling (Berkeley Method) este o metodă care are drept scop să încurajeze persoanele să devină mai puternice prin împărtășirea unei experiențe prin care au trecut cu ajutorul elementelor digitale. Joe Lambert, fondatorul Center for Digital Storytelling și unul dintre promotorii acestei metode, definește povestea digitală ca fiind un scurt video narativ, povestit la persoana I-a, creat din combinarea vocii proprii înregistrate, a unor fotografii, desene sau a unor cadre filmate, dar și a muzicii sau a altor sunete de fundal.

Filozofia din spatele acestei metode: fiecare își poartă povestea cu el, o poveste care poate fi împărtășită. Uneori ni se pare că ceea prin ce trecem noi nu este suficient de interesant, că nu suntem suficient de creativi și nu vrem să-i deranjăm pe ceilalți cu gândurile și problemele pe care le avem. Însă deși suntem unici, deseori trecem prin situații similare cu ale celor din jurul nostru. Iar când descoperim că și alții s-au confruntat cu o astfel de situație, nu ne mai simțim singuri sau neînțeleși. Împărtășirea experienței prin care am trecut, ne ajută să ne eliberăm de anumite emoții negative, dar îi ajută și pe ceilalți, fie să știe cum să iasă din situația în care sunt, fie să înțeleagă că au trecut și ei prin ceea ce am trecut și noi.

Scopul atelierului este să ajutăm tinerii să împărtășească o experiență pe care au trăit-o și de care sunt mândri.

Ce se cere de la candidați:

-   Dorință de a participa;

-    Vârsta între 12 și 13 de ani;

-    Dacă pierdem una dintre cele patru zile ale atelierului:  8-11 august 2021, nu vom putea realiza povestea digitală pe care ne propunem să o creăm. Așadar, încurajăm prezența și punctualitatea;

Completarea formularului de aplicare;

-   Un laptop pe care să putem edita povestea voastră digitală.

Data limită de aplicare: 04 august, ora 23:59.

Vor fi contactate doar persoanele selectate.

Grăbiți-vă, locurile sunt limitate!

Atelierul Povestește-mi despre tine. Digital Storytelling va fi facilitat de Georgiana Fînaru și Tatiana Galbinean. Atelierul, care va avea loc în perioada 8-11 august 2021, la Chișinău, este organizat cu susținerea partenerului nostru Cartego Bookstore. În primele două zile (8, 9 august) evenimentul va avea loc la Grădina Botanică, iar în a treia și a patra zi (10, 11 august) - la Cartego Bookstore. 

Dacă aveți întrebări vă rugăm să ne scrieți pe adresa de email: georgiana.finaru@yahoo.fr sau să ne contactați pe nr. de telefon: 078755834. Ne puteți găsi pe Viber și pe Whatsapp.

Prețul de participare la eveniment: 200 de lei. Prânzul nu este inclus.

Author: Georgiana Finaru

Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă